Pararyttare

Att ridning är bra för både kropp och själ vet alla som håller på med hästar. Ridning är bra motion som stärker kroppen. Samvaron med hästen har en lugnande effekt, vi måste helt enkelt göra saker i hästens takt. Otaliga är de som kan vittna om hur dagens alla problem och orosmoln skingras när de kommer till stallet.

Så fort vi sitter på en häst så aktiveras omedvetet mängder av muskler bara för att vi ska sitta kvar. Med träning kan vi själva medvetet aktivera olika muskler och på så vis bli bättre ryttare. På köpet får vi starkare muskler.

Träning ska vara roligt. Alla gillar inte att rida men de som gör det gillar det oftast väldigt mycket. Ett skäl att pröva.

För en person med skadade muskler eller nerver kan ridningen vara ett sätt att kunna aktivera muskler som annars är svåra att komma åt. Hästens rörelse är tredimensionell och fortplantar sig upp genom ryttarens kropp. Den rörelse som blir i ryttarens bäcken och höfter när hästen skrittar är nästan identisk med den människan själv skapar då hon går. Tänk vad det kan göra för någon som inte själv kan gå.