Så funkar ridskolan

Lunds Civila Ryttarförening är ridskolan där det finns plats för alla. Liten som stor, är du nybörjare eller avancerade ryttare inom både hoppning och dressyr, väldigt ung eller längre kommen i livet – det spelar ingen roll. LCR – från elit till knatte!

För att nämna ett urval av vad vi kan erbjuda:

  • Ordinarie ridskoleverksamhet för barn och vuxna på alla nivåer
  • Ridlekis för de små barnen
  • Pararidning – som vi skräddarsyr
  • Privatlektioner
  • Specialgrupper i hoppning eller dressyr

Här på hemsidan kan du läsa mer om våra ridlärare och hästar

Välkommen till oss på provlektion. Har du frågor är du självklart välkommen med dem innan du behöver bestämma dig!

Hoppspecial-grupper

För att rida i någon av våra hoppspecial-grupper vill vi att man dessutom rider i en vanlig grupp en gång i veckan. Detta för att våra elever skall få en så bred ridutbildning som möjligt.

Viktgräns

Vi har för hästarnas välfärd en viktgräns på 90 kg. Du är förstås välkommen att delta i våra aktiviteter och avsuttna lektioner om du överskrider denna nivå. Mejla info@lundscivila.se för mer information.

Sporrar

Ridande med sporrar skall godkännas av din ridlärare vid varje enskilt ridtillfälle. De får vara max 2 cm långa (för ponny gäller 1,5cm) och måste vara rundade eller rullsporrar.

Inställda lektioner, teorilektioner

Ordinarie ridning är ersatt av teori under aktivitetsveckan, se kalendern för information om schema. På aktivitetsveckan finns andra aktiviteter att anmäla sig till. Du faktureras vanligt lektionspris denna vecka men väljer själv vilken eller vilka aktiviteter du vill delta i. (Ridning under teoriveckan debiteras extra.)

Två ordinarie lektioner per grupp och termin sker i form av teorilektioner/sitsträning.

I händelse av sjukdom hos lektionshästarna, eller svår väderlek som äventyrar säkerheten för hästar och ryttare, ersätts ridlektionerna med teorilektioner.