Våra hästar

Barbie

Födelseår: 2009
Mankhöjd: 160cm

Barbie heter egentligen Bel’Liva. Hon är ett svart sto, korsning mellan Pinto/Frieser och 160 cm hög. Hon är en reslig häst med bra självförtroende som behöver tydliga ramar för vad hon får och inte får göra. Hennes förra ägare sysslade med en liten annan typ av ridning så hon har en hel del att lära sig.

Marita

Födelseår: 2011
Mankhöjd: 162cm

Marita är ett sto från Danmark. Hon är 162cm hög och en lite ovanlig skäckfärg. Som individ är hon vänlig, uppmärksam och lättlärd. Hon har inte sett så mycket av världen så mycket är nytt för henne. Hon har tidigare bott i ett grisstall, men är tränad i både hoppning och dressyr sen innan. Som ridhäst är hon positiv och framåt och har ganska kort steg.

Mary

Födelseår: 2010
Mankhöjd: 148cm

Mary är en lite yngre ponny som går med i Ryttarakademin, inköpt juni 2015.
e. Poppings Macho ue Orlando svenskuppfödd
Utbildning LB dressyr och 80 cm hoppning.
En större ponny med fina gångarter, hoppar stort på hinder och behöver en ryttare som har bra balans och kan hänga med i sprången.

Lola

Födelseår: 2011
Mankhöjd: 162cm

Sto, inköpt augusti 2015.
E.Vainqueur Ue. Contendro I, import Tyskland
Utbildning LB dressyr och 80 cm hoppning.
Mycket fin häst som är byggd i rätt form och hoppar fint. Har alla förutsättningar att bli en jättefin ridskolehäst.

Salix

Födelseår: 2007
Mankhöjd: 178cm

Valack inköpt januari 2016
E Sandakan ue Lasandos, svenskuppfödd på Gotland.
Utbildning MSV dressyr och lättare hoppning
Stor svart skönhet! Rör sig med stora luftiga gångarter och är välutbildad, har tävlat en hel del i både dressyr och körning. Behöver dock en ryttare som tydligt visar vägen då han tycker nya saker är lite läskiga.

Rut

Födelseår: 2010
Mankhöjd: 139cm

C-Ponny, sto, inköpt juni 2015
Imp Danmark.
Utbildning LC dressyr och 70 cm hoppning
En dam som alltid är hungrig. Behöver en bestämd ryttare som tydligt visar vägen men också är bra på att berömma när det är rätt.

Nemo

Födelseår: 2001

Tjeckisk import e. North Star – Taarlon. Brun valack som kom till LCR hösten 2007. Nemo är mycket fin att rida och mjuk att sitta på, ibland tar han spjärn mot bettet och var i så fall mjuk och rörlig i tygelkontakten . Nemo utbildades tidigare av en tjeckisk hoppryttare och löshoppar mycket fint.

Riverdance

Födelseår: 2008
Mankhöjd: 167cm

Riverdance är ett fuxfärgat sto som kom till oss i januari 2016. Innan hon kom till LCR gick hon hoppning upp till 120. Hon är stabil och har bra balans och kräver att man rider fram ordentligt. Hon är väldigt trevlig att ha att göra med i stallet.

Scampi

Födelseår: 2005
Mankhöjd: ca 166cm

Brun valack som kom till ridskolan i april 2014. En trygg häst för hoppning.

Dexter

Födelseår: 2000
Mankhöjd: ca 173cm

Dexter är en skimmel valack. Han köptes in i augusti 2009, och hade då inget namn. Efter en namntävling så döptes han högtidligt. Han är en vänlig, stabil och välutbildad kille. En mjuk hand som kan balansera upp din drivning gör att kan kommer göra allt du ber om. Han hoppar även glatt och lätt.

Blondie

Bizkit

Födelseår: 2004
Mankhöjd: 158cm

Brun valack, som kom till LCR 2010.
Inköpt juli 2010
E Lipton ue. Dsjengis-Kahn, svenskuppfödd.
Utbildning LB dressyr och lätt hoppning
Lite mindre häst som inte tar ut sig i onödan. Behöver en ryttare som tänker framåt i ridningen. Otroligt snäll och stabil häst som alla nybörjare klarar av. Han är en snäll liten häst som passar till alla typer av lektioner. Hos sin förra ägare kallades han för "Limpan".

Bella

Födelseår: 2007
Mankhöjd: 162cm

Bella kom till LCR hösten 2015 och har snabbt blivit populär. Hon är okomplicerad och positiv, lätt att ha att göra med. Hon har lätt för att gå i form och är mjuk och fin i handen.

Vinna

Födelseår: 2001

Fjording med färgen gulblack, D-ponny, sto. Vinna kom till ridskolan hösten 2007, efter att under våren samma år fått fölet Ville. Vinna är köpt i Tollarp. Hon körs ibland och tycker att det är jätteroligt. Vinna är pigg, glad, het och känslig.

Silvia

Födelseår: 2007

Silvia är ett skimmelfärgat d-ponny sto. Hon är lugn och snäll och duktig på att hoppa. Hon går i alla grupper.

Rosa

Födelseår: 2001

Svensk Welsh Part breed, c-ponny. Rosa kom till ridskolan 2006. Då kunde hon inte så mycket men eftersom hon är så snäll har hon snabbt lärt sig och anpassat sig till ridskolelivet. Rosa hoppar gärna väldigt högt över hindren och det är därför viktigt att man håller i manen så att hon inte blir ryckt i munnen. Hon har en fin galopp, men kan vara svår att sitta på i traven.

Plukus

Födelseår: 2005

C-ponnyvalack, skäck som kom till LCR 2010.

En ponny so trots sin unga ålder snabbt fann sig väl tillrätta här på ridskolan. Han är mycket snäll men gillar absolut inte att få medicin.

Lille Bus

Födelseår: 2007

Lille Bus är en fuxfärgad c-ponny.

Han är en glad och pigg ponny som trivs bäst med en stadig ryttare med mjuka händer.

Dan

Födelseår: 2005

Dan är en skimmelfärgad d-ponny från Irland. Han heter egentligen Ballinaclogh Dan. Han är en mycket snäll ponny, som är lagom pigg.

Amoure

Födelseår: 2000

Danskt D-ponny sto, brun. Kom till LCR 2011. Amoure är en pigg och glad häst som tävlat LA dressyr.

Hon är snäll och väldigt omtyckt av eleverna.

Ricochet

Födelseår: 1998

Fuxfärgad valack, som kom till LCR hösten 2004, e. Jacardo-Mytens xx. Ricochet är en samarbetsvillig häst som kan bli lite spänd. I början av ridpassen är det bra om han får skritta i sin egen takt utan drivning. Han hoppar bra och tycker det är roligt. Ricochet är en trevlig och snäll häst och mysig att borsta och göra iordning. Även om han inte bits så gillar han att gnaga på saker och ha dem i munnen så häng inte saker så han kan komma åt dem.

Sackarina

Födelseår: 1997

Brunt sto som kom till LCR våren 2006. Svenskt halvblod e. Sack-Brabant. Sackarina är en känslig häst som lätt tappar takten och blir lite ”snabb i fötterna”. Som ryttare kan du tänka på att det är du som bestämmer vilken takt och vilket tempo Sackarina ska gå i. Även om hon är framåt, ibland het, använd skänklarna för att driva! Hon är välutbildad och har tidigare tävlat lätt A i dressyr. Sackarina är mycket omtyckt som hopphäst, hon tycker att det är roligt och hoppar fint och säkert.

Fritz

Födelseår: 2001
Mankhöjd: ca 163cm

Brun valack. Fritz är som en förväxt ponny. Lite förvirrad och nog inte den snabbaste problemlösaren i stallet, men med bra fart och oerhört snäll.

Blue

Födelseår: 2008
Mankhöjd: 145cm

Blue är en polsk skimmel, Valack. Kom till LCR i februari 2014.

Cocos

Födelseår: 2009

Cocos som egentligen heter Cooga Rachel är en Connemara. Hon är snäll att hantera. Kom till ridskolan i augusti 2014.

Lillan

Födelseår: 2008
Mankhöjd: 165cm

Lillan är ett sto som kom till LCR i april 2015.

Contesco Z

Födelseår: 2006
Mankhöjd: Ca 175cm

Valack inköpt 2011
E Corea ue cap calando import tyskland
Utbildning LA dressyr och lätt hoppning
Mycket omtyckt, lagomt framåt och alltid glad. Han är till en början inte den lättaste hästen att rida i form men när man kommit på honom vill man bara fortsätta. I hoppningen går han alltid som en klocka.