Våra hästar

Blue (The Blue of the Night)

Födelseår: 2008
Mankhöjd: 145cm

Okänd härstamning.
Blue är en polsk skimmelvalack, D-ponny. Kom till LCR i februari 2014. Blue kan visa sig sur i spiltan, men är egentligen en supersnäll ponny. Han är trygg och enkel att rida. Passar både nybörjare och avancerad.

Cocos ( Cooga Rachel)

Födelseår: 2009

e. Oisin ue. Wings of Justice
Cocos är ett Connemarasto, D-ponny, som kom till ridskolan i augusti 2014 från Irland. Cocos är en lugn och snäll ponny i spiltan och på lektion är hon pigg och framåt. Cocos älskar att hoppa.

Cora (Corrig Falls)

Födelseår: 2012

e. Derrymore Duncan ue. Glann's Owen
Från Irland, inköpt 2019.

Dan (Ballinaclogh Dan)

Födelseår: 2005

Okänd härstamning.
D-ponny, valack, skimmel från Irland, inköpt 2012. Han är en mycket snäll ponny, som är lagom pigg. Dan kan dra öronen bakåt och se sur ut i spiltan men det är mest en fasad, om man bortser från detta är han enkel i hanteringen. På lektion är Dan en snäll ponny som gör det man ber honom om, han kan vara lite långsam i starten. Han tycker om att hoppa men har en tendens att stanna framför hinder om han inte har tillräckligt med fart och det gäller att komma rätt på hindret.

Dolly (Silver Dolly)

Födelseår: 2012

e. Earl of Newbridge ue. Okänd
D-ponnysto från Irland, inköpt 2020. Dolly är en snäll men bestämd ponny. Hon vill gärna visa att det är hon som bestämmer och i spiltan gör hon detta genom att lägga öronen bakåt och se sur ut, men trots detta är hon snäll när man tränsar och sadlar. Hon är en ponny som gillar fart och är snabb och stark i både trav och galopp.

Eddie (Steady Eddie)

Födelseår: 2011

Okänd härstamning.
Eddie är en C-ponny från Irland, inköpt 2017. Han är en lugn och sansad ponny som passar perfekt för nybörjare. Han är lätthanterlig och väldigt snäll. Eddies lugna sida tar ibland över på lektionen och det kan vara svårt att få igång honom, men med rätt uppvärmning kan det bli fart på honom.

Leo (Leo)

Födelseår: 2015

Okänd härstamning.
D-ponny från Irland, inköpt 2020.

Piccolo (Piccolo)

Födelseår: 1994

Okänd härstamning.
C-ponny. Stallets äldsta och mysigaste ponny. Piccolo är en väldigt snäll och härlig ponny som kan ridas av alla och älskar att bli ompysslad i spiltan. Trots sin höga ålder älskar han att gå på lektioner och är pigg och glad. Ägdes förr av ridskolan men ägs numera av familjen Ankarcrona.

Plukus (N-Plukus)

Födelseår: 2005

e. Fikus ue. Supel.
C-ponny, valack, skäck som kom till LCR 2010 från Polen. En ponny som trots sin unga ålder snabbt fann sig väl tillrätta här på ridskolan. Han är mycket snäll men gillar absolut inte att få medicin.

Rena (Rena)

Födelseår: 2011

e. Donnerschall ue. Caretino
Inköpt 2016 från Tyskland.

Rut (Rosa)

Födelseår: 2010
Mankhöjd: 139cm

Okänd härstamning.
C-ponny, sto, inköpt juni 2015, import från Danmark. Utbildad LC dressyr och 70 cm hoppning. Rut är en stark, snäll och envis ponny. Hon behöver en bestämd ryttare som tydligt visar vägen, men som också är bra på att berömma när det är rätt. Hon vill gärna springa ut från spiltan för att hitta extra mat, när man vänder henne. Hon är väldigt snäll i hantering men ska helst inte vara för nära de andra hästarna då hon lätt blir sur. Rut älskar att hoppa och springa i snabb trav. Hon är pigg och stark.

Sam (Ardwholihane Sam)

Födelseår: 2011

e. Stripey u. Sally
D-ponny från Irland inköpt 2017. Sam är enkel i hanteringen och en väldigt snäll och trygg ponny. Han kan vara svår att styra i galoppen och har en ovana att bita på bettet, men är annars en väldigt duktig ponny.

Silvia (Coast Silver)

Födelseår: 2007

Okänd härstamning.
Silvia är ett skimmelfärgat D-ponny sto, kom till LCR 2012, import från Irland. Silvia är en snäll ponny som tycker att det är jobbigt att bli sadlad eftersom det kittlar på magen. På lektion kan hon vara långsam och lite slö i starten men när hon väl kommer igång är hon jättefin att jobba med. Hon är duktig på att hoppa.

Vinna (Björkhems Vinna)

Födelseår: 2001

e. Rimbo ue. Ljosen
Fjording med färgen gulblack, D-ponny, sto. Vinna kom till ridskolan hösten 2007, efter att under våren samma år fått fölet Ville. Vinna är köpt i Tollarp. Hon körs ibland och tycker att det är jätteroligt. Vinna är ponnyn för alla, hon är lugn och perfekt för nybörjare men kan även vara med på de mer avancerade lektionerna utan problem. Vinna är lugn och trygg men kan gasa på ordentligt i traven. Hon är vår Rudolf och stjärna på Luciashowen när hon kör runt tomten i sin vagn.

Adam (Adam)

Födelseår: 2012

e. Ampére ue. Windwurf
Uppfödd i Sverige, inköpt 2020. Adam är en häst av mindre modell med fina elastiska gångarter. Utbildad upp till Msv C i dressyr och är grundutbildad i hoppning. Passar den mer utbildade ryttaren med mjuk hand.

Alfa (Alfa)

Födelseår: 2012

e. okänd ue. Cenzus
Från Polen, inköpt 2017.

Barbie (Bel’liva)

Födelseår: 2009
Mankhöjd: 160cm

Okänd härstamning.
Barbie är ett svart sto, korsning mellan Pinto/Frieser. Inköpt 2016, import från Danmark. Hon är en reslig häst med bra självförtroende som behöver tydliga ramar för vad hon får och inte får göra. Hennes förra ägare sysslade med en liten annan typ av ridning så hon har en hel del att lära sig.

Blondie (Cerveza Forever)

Födelseår: 2009

e. Ever For Pleasure ue. Cykata
Fuxsto , kom till LCR 2015, import från Polen.

Bläsen (Blazy Boy)

Födelseår: 2008

Okänd härstamning
Från Irland, inköpt 2016.

Chamisso (Chamisso)

Födelseår: 2013

e. Caventro ue. Elite
Från Tyskland, inköpt 2018

Fritz (Fritz)

Födelseår: 2001
Mankhöjd: 163cm

Okänd härstamning.
Brun valack, import från Tyskland, som kom till LCR 2010. Fritz är som en förväxt ponny. Han är en riktig läromästare som kan gå med alla ryttare. Han är utbildad upp till LA dressyr och är lugn och trygg häst.

Jack (Cool Jack)

Födelseår: 2015
Mankhöjd: 165cm

Okänd härstamning.
Inköpt från Irland 2020. Jack en yngre häst som rör sig jättetrevligt och hoppar med fin teknik. Han är under utbildning av personal parallellt med ridskoleverksamheten.

Jojje (Crown Point’s Jojo)

Födelseår: 2006

e. Rambo 910 ue. Lombard 592
Uppfödd i Sverige, inköpt 2017. Jojje är en välutbildad häst och har tävlat upp till 120 cm. I dressyren gör Jojje rörelser upp till Msv C. Bytena är inte ännu helt befästa. En läromästare som passar den mer utbildade ryttaren.

Hilmer (Hilmeris)

Födelseår: 2015
Mankhöjd: ca 168cm

e. Piligrimas ue. Horalas
Importerad från Litauen, inköpt 2020. Trakhenare. Hilmer är en yngre häst som kommer att vidareutbildas i vår Ryttarakademi innan han ska gå med på ridskolan.

Klaroona (Klaroona)

Födelseår: 2012

e. Larron ue. Car
Från Polen, inköpt 2017. Klaroona är en häst av lite större nättare modell med mjuka gångarter som är utbildad upp till LA och har fin energi. Hon kan gå med alla ryttare som har en mjuk stilla hand. Hon gillar även att hoppa.

Lady (Dancing Lady)

Födelseår: 2011

e. Flash Dancer ue. Saigon
Sto som kom till LCR 2016. Uppfödd i Sverige. Lady är en häst modell mindre som har fina spänstiga gångarter och har tävlat upp till LA:3 dressyr med fina procent. Lady kan även hoppa och passar den mindre mer utbildade följsamma ryttaren.

Lillan (Be Happy)

Födelseår: 2008
Mankhöjd: 165cm

e. Berlin ue. Laudatus
Lillan är ett sto som kom till LCR i april 2015, import från Tyskland. Hon är en snäll energisk häst som alla kan rida dock ej den större ryttaren. Lillan gillar att hoppa och är utbildad upp till LA dressyr.

Lola (Lola)

Födelseår: 2011
Mankhöjd: 162cm

e. Vainqueur ue. Contendro I
Sto, inköpt augusti 2015, import från Tyskland. Lola är en häst av mindre modell och den perfekta läromästaren, snäll och välutbildad som gillar att hoppa. Kan dressyrrörelser upp till LA.

Marita (Kirkegårdsminde Marita)

Födelseår: 2011
Mankhöjd: 162cm

Okänd härstamning.
Marita är ett sto från Danmark. Hon kom till LCR 2016. Marita är en energisk känslig häst som gillar ryttaren med mjuk stilla hand och utan klämmande skänkel. Marita har inte de största gångarterna men kan rörelser upp till Msv C och är duktig på att hoppa.

Rubertha (Rubertha)

Födelseår: 2010

e. Lasino ue. Odermus R
Importerad från Holland och inköpt 2020. Rubertha är en häst av mindre modell med mycket motor. Hon kommer att delas med Ryttarakademin och går med på ridskolan vissa dagar i veckan.

Scampi (Scampi)

Födelseår: 2005
Mankhöjd: ca 166cm

e. Stakkato ue. Gento
Brun valack som kom till ridskolan i april 2014, import från Tyskland. Scampi är bästa läromästaren i hoppning och är lugn och trygg för nybörjaren.

Siv (N.O.H.’s Savitta)

Födelseår: 2009
Mankhöjd: 168cm

e. Blue Hors Leredo ue. World Record (xx)
Importerad från Danmark och inköpt 2020. Siv kommer att gå på ridskolan vissa dagar i veckan och resten med Ryttarakademin för vidareutbildning. Siv är energisk och fin att rida på marken med elastiska gångarter.

Tessan (Diacontessa)

Födelseår: 2014
Mankhöjd: 168cm

e. Diacontinus ue. Alexis
Från Tyskland, inköpt 2018. Tessan en yngre häst. Hon är utbildad i vår Ryttarakademi och är en snäll energisk häst utbildad upp till LB i dressyr och är duktig på att hoppa. Passar alla ryttare.

Thea (Palatea-P)

Födelseår: 2010
Mankhöjd: ca 168cm

e. Rataj ue. Szalom
Från Polen, inköpt 2017. Thea är en snäll och energisk häst av större modell. Hon är känslig och lyhörd för hjälperna och passar en mer utbildad ryttare med mjuk och stadig hand.

Tom (Tomcat)

Födelseår: 2012
Mankhöjd: 178cm

e. Careme ue. Cagancho
Inköpt 2019. Tom är största hästen i stallet med sina 178 cm. Han är välutbildad och kan rörelser upp till Msv C i dressyr och är duktig på att hoppa. Passar alla ryttare.

Hästar vi minns

Amoure

Födelseår: 2000

Danskt D-ponny sto, brun. Kom till LCR 2011. Amoure är en pigg och glad häst som tävlat LA dressyr.

Hon är snäll och väldigt omtyckt av eleverna.

Bella

Födelseår: 2007
Mankhöjd: 162cm

Bella kom till LCR hösten 2015 och har snabbt blivit populär. Hon är okomplicerad och positiv, lätt att ha att göra med. Hon har lätt för att gå i form och är mjuk och fin i handen.

Bizkit

Födelseår: 2004
Mankhöjd: 158cm

Brun valack, som kom till LCR 2010.
Inköpt juli 2010
E Lipton ue. Dsjengis-Kahn, svenskuppfödd.
Utbildning LB dressyr och lätt hoppning
Lite mindre häst som inte tar ut sig i onödan. Behöver en ryttare som tänker framåt i ridningen. Otroligt snäll och stabil häst som alla nybörjare klarar av. Han är en snäll liten häst som passar till alla typer av lektioner. Hos sin förra ägare kallades han för "Limpan".

Contesco Z

Födelseår: 2006
Mankhöjd: Ca 175cm

Valack inköpt 2011
E Corea ue cap calando import tyskland
Utbildning LA dressyr och lätt hoppning
Mycket omtyckt, lagomt framåt och alltid glad. Han är till en början inte den lättaste hästen att rida i form men när man kommit på honom vill man bara fortsätta. I hoppningen går han alltid som en klocka.

Dali (Dali Lama)

Födelseår: 2012

e. FS Dali ue. Don Pedro
C-ponnysto från Tyskland, inköpt 2017. Dali älskar att bli ompysslad i spiltan och är lätt i hanteringen. På lektion är hon snäll och pigg och kan ridas av alla.

Dexter

Födelseår: 2000
Mankhöjd: ca 173cm

Dexter är en skimmel valack. Han köptes in i augusti 2009, och hade då inget namn. Efter en namntävling så döptes han högtidligt. Han är en vänlig, stabil och välutbildad kille. En mjuk hand som kan balansera upp din drivning gör att kan kommer göra allt du ber om. Han hoppar även glatt och lätt.

Killen (Kilimanjaro)

Födelseår: 2013

Okänd härstamning.
Killen är en svensk B-ponny inköpt till LCR 2018. Han är stallets minsta och busigaste ponny. Trots sin storlek har han mycket personlighet och kan vara envis. Han kan vara krånglig i spilta och behöver någon som vet vad de gör, han är inte en nybörjarponny. På lektion är Killen riktig fin att rida, han kan vara en stjärna och har lärt sig mycket sen han kom till stallet.

Lille Bus

Födelseår: 2007

Lille Bus är en fuxfärgad c-ponny.

Han är en glad och pigg ponny som trivs bäst med en stadig ryttare med mjuka händer.

Mary

Födelseår: 2010
Mankhöjd: 148cm

Mary är en lite yngre ponny som går med i Ryttarakademin, inköpt juni 2015.
e. Poppings Macho ue Orlando svenskuppfödd
Utbildning LB dressyr och 80 cm hoppning.
En större ponny med fina gångarter, hoppar stort på hinder och behöver en ryttare som har bra balans och kan hänga med i sprången.

Nemo

Födelseår: 2001

Tjeckisk import e. North Star – Taarlon. Brun valack som kom till LCR hösten 2007. Nemo är mycket fin att rida och mjuk att sitta på, ibland tar han spjärn mot bettet och var i så fall mjuk och rörlig i tygelkontakten . Nemo utbildades tidigare av en tjeckisk hoppryttare och löshoppar mycket fint.

Ricochet

Födelseår: 1998

Fuxfärgad valack, som kom till LCR hösten 2004, e. Jacardo-Mytens xx. Ricochet är en samarbetsvillig häst som kan bli lite spänd. I början av ridpassen är det bra om han får skritta i sin egen takt utan drivning. Han hoppar bra och tycker det är roligt. Ricochet är en trevlig och snäll häst och mysig att borsta och göra iordning. Även om han inte bits så gillar han att gnaga på saker och ha dem i munnen så häng inte saker så han kan komma åt dem.

Riverdance

Födelseår: 2008
Mankhöjd: 167cm

Riverdance är ett fuxfärgat sto som kom till oss i januari 2016. Innan hon kom till LCR gick hon hoppning upp till 120. Hon är stabil och har bra balans och kräver att man rider fram ordentligt. Hon är väldigt trevlig att ha att göra med i stallet.

Rosa

Födelseår: 2001

Svensk Welsh Part breed, c-ponny. Rosa kom till ridskolan 2006. Då kunde hon inte så mycket men eftersom hon är så snäll har hon snabbt lärt sig och anpassat sig till ridskolelivet. Rosa hoppar gärna väldigt högt över hindren och det är därför viktigt att man håller i manen så att hon inte blir ryckt i munnen. Hon har en fin galopp, men kan vara svår att sitta på i traven.

Sackarina

Födelseår: 1997

Brunt sto som kom till LCR våren 2006. Svenskt halvblod e. Sack-Brabant. Sackarina är en känslig häst som lätt tappar takten och blir lite ”snabb i fötterna”. Som ryttare kan du tänka på att det är du som bestämmer vilken takt och vilket tempo Sackarina ska gå i. Även om hon är framåt, ibland het, använd skänklarna för att driva! Hon är välutbildad och har tidigare tävlat lätt A i dressyr. Sackarina är mycket omtyckt som hopphäst, hon tycker att det är roligt och hoppar fint och säkert.

Salix

Födelseår: 2007
Mankhöjd: 178cm

Valack inköpt januari 2016
E Sandakan ue Lasandos, svenskuppfödd på Gotland.
Utbildning MSV dressyr och lättare hoppning
Stor svart skönhet! Rör sig med stora luftiga gångarter och är välutbildad, har tävlat en hel del i både dressyr och körning. Behöver dock en ryttare som tydligt visar vägen då han tycker nya saker är lite läskiga.