Så funkar ridskolan

Lunds Civila Ryttarförening är ridskolan där det finns plats för alla. Liten som stor, är du nybörjare eller avancerade ryttare inom både hoppning och dressyr, väldigt ung eller längre kommen i livet – det spelar ingen roll. LCR – från elit till knatte!

För att nämna ett urval av vad vi kan erbjuda:

  • Ordinarie ridskoleverksamhet för barn och vuxna på alla nivåer
  • Ridlekis för de små barnen
  • Fritidsklubben – tänk att få hänga i stallet efter skolan
  • Ridning för de med olika typer av funktionsnedsättning – som vi skräddarsyr
  • Privatlektioner
  • Specialgrupper i hoppning eller dressyr

Här på hemsidan kan du läsa mer om våra ridlärare och hästar

Välkommen till oss på provlektion. Har du frågor är du självklart välkommen med dem innan du behöver bestämma dig!

Hoppspecial grupper
För att rida i någon av våra hoppspecial grupper vill vi att man dessutom rider i en vanlig grupp en gång i veckan. Detta för att våra elever skall få en så bred ridutbildning som möjligt. Man kan inte hoppa på igenridning även om man rider igen för en hoppgrupp.

Inställda lektioner, teorilektioner
Ordinarie ridning är ersatt av teori under teoriveckan, se aktivitetskalendern för information om tidpunkt för teoriveckan. På teoriveckan finns andra aktiviteter att anmäla sig till. Du faktureras vanligt lektionspris denna vecka men väljer själv vilken eller vilka aktiviter du vill delta i. (Ridning under teoriveckan debiteras extra.)

Två ordinarie lektioner per grupp och termin sker i form av teorilektioner/sitsträning.

I händelse av sjukdom hos lektionshästarna, eller svår väderlek som äventyrar säkerheten för hästar och ryttare, ersätts ridlektionerna med teorilektioner.

Drop in-ridning
LCR erbjuder också drop in-ridning för alla som löst medlemsavgift. Du kan komma de veckor det passar dig och behöver inte binda upp dig för en hel termin. Man anmäler sig på samma sätt som till igenridningen, genom att skriva upp sig i pärmen eller ringa 046-136477. Man kan prata in på telefonsvararen. Vi ringer upp om det inte finns plats, så glöm inte att lämna telefonnr. Tänk på att komma en halvtimme innan lektionen börjar, eftersom hästen ska göras i ordning. Lektionerna hålls på fredagar kl 9.00 pris 220:- och kl 18.00 pris 270:- (max 8 elever).

Bokning av drop-in kan ske from måndag samma vecka du vill rida.

Rida extra
Om det finns ledig plats i en grupp och instruktörerna har gett klartecken i förväg samt meddelat kontoret, kan du rida extra i denna. Du betalar ordinarie lektionspris + 10 kr med kort till instruktören. Ordinarie lektionspriser hittar du i prislistan.