Ridlekis

Under hösten 2019 har vi gjort om vårt ridlekiskoncept så i fortsättningen kommer vi sälja kortare kurser som riktar sig till barn upp till sju år. Även äldre ponnybarn är välkomna för att prova på.
För tillfället ligger kurserna på måndagar 15.45-17.00 och kostar 525kr för tre tillfällen. Man måste delta i de tillfällena som tillhör kursen och ingen avgift betalas tillbaka vid förhinder pga tex sjukdom. Anmäler man i god tid att man fått förhinder så kan vi förhoppningsvis fylla platsen med ett annat barn som gärna vill rida.

På ridlekis är det viktigt att varje elev har en vuxen som följer med och hjälper till inför och under själva ridningen. Vi brukar ha stallvärdar med som kan visa och leda men de hjälper till frivilligt och vi kan inte garantera att de alltid är på plats. Hästarna är i största del färdiga när ni kommer.
Utrustning i form av hjälm och väst finns att låna här men det är viktigt att barnen har bra skor och kläder efter väder. Bra kläder ska sitta nära kroppen och inte ha sömmar som skaver.

Ridundervisningen sker för det allra mesta i ridhuset som ligger i anknytning till stallet. Det kan hända, vid fint väder, att grupperna gör en kortare uteritt på anläggning eller i dess närhet. Vid all ridundervisning är det viktigt att eleven har en vuxen med sig som kan leda ponnyn. Eleverna får rida i skritt och trav, och stor vikt läggs vid att de ska hitta och utveckla sin balans i ridningen.
Sista halvtimmen av lektionen hålls i stallet där barnen får lära sig hur man sköter om hästen innan och efter ridning. Teorin anpassas efter barnens intressen.

Anmälan sker via vårt bokningssystem på www.hopoti.com. Där startar du ett konto och väjer oss om ditt favoritstall. Går du sedan in under reservering/ponny så hittar du lätt till våra kurser.
Vid frågor är ni välkomna att kontakta oss via info@lundscivila.se eller ringa under våra telefon tider måndag och onsdag 10.00-12.00.

Syftet med ridlekis är att eleverna ska ha roligt tillsammans och i umgänget med hästar & ponnyer och få ökad kunskap om ridning, hästar och hästskötsel.
För att börja i en nybörjargrupp så vill vi att barnen har fyllt sju år. För de som är snäppet yngre så finns det en 6års grupp på lördagar 12.00 som fungerar som en vanlig grupp men tempot är extra anpassat efter den åldersgruppen.