Styrelse

Styrelsen träffas en gång i månaden och som namnet tyder arbetar vi med strategiska och drivande frågor. Var vill LCR vara om fem år? Styrelse håller föreningen närmast hjärtat och är föreningens ansikte utåt mot tex kommunen.

Margaretha Steding

Ordförande

Margaretha har varit aktiv i styrelsen sedan 2013 och är ordförande sedan 2015. Det är aldrig för sent att börja rida, enligt Margaretha, som tog sitt livs första ridlektion hösten 2012. Hennes hästliv började med 4 galopphästar/åringar som en vän till familjen importerade 2006. De blev delägare och att vara med och se hur dessa åringar utvecklades och att bara vara bland hästar i stallet var fantastiskt. Då kände Margaretha att hon måste lära sig rida och rider nu 3 lektioner i veckan. Margaretha representerar LCR i HALK och sitter i sekretariatet vid tävlingar.
LCR, stallet, hästarna, människorna, tävlingarna, lektionerna - allt tillsammans ger mycket energi och glädje.

Marie Morgensterns Folin

Vice Ordförande

Marie är har suttit i LCRs styrelse sedan 2013 och är vice ordförande sedan 2016. Intresset för hästar och ridning har funnits sedan barnsben, nästan 20 års ridande, tävlande och föreningsarbete i uppväxtens Filipstad följdes av en längre, hästfri period innan suget efter hästar blev för starkt. I familjen rider även dottern Meja och sedan 2012 är hästen Beat It en del av familjen. Utöver styrelsearbetet i LCR är Marie även medlem i TOrg med ansvar för serveringen, både till tävlande och publik och att se till att alla våra duktiga, ideella funktionärer håller sig mätta under de ibland långa tävlingsdagarna.

Lars Bäckström

Kassör

Lars Bäckström kom in i styrelsen 2016 som föreningens kassör med ett generellt ansvar för föreningens ekonomi. Själva budgetarbetet, bokföringen och boksluten sköts förtjänstfullt av anställd personal och verksamhetschefen. Lars är utbildad ekonom från Lunds universitet. Lars kommer under våren att prova på att rida.

Kristina Miolin

Ledamot

Kristina är ny i styrelsen fr.o.m. 2017. Hon rider inte själv - än så länge - men har vid det här laget ändå hängt i olika stall och ridskolor i ca 10 års tid. Dottern Sara är den som rider och familjen kom till LCR 2014. Sara började sedan i Ryttarakademin när den satte igång hösten 2015 och där har hon hand om ponnyn Rut. Familjen har erfarenhet från flera andra ridklubbar innan de kom till LCR och Kristina har själv ett förflutet som både aktiv och tränare i andra sporter.

Mikael Ahlberg

Ledamot

Är med i styrelsen sedan 2016. Har barn som har varit aktiva sedan 2011 på LCR. Men från och med 2015 så har vi en familjehäst vid namn Never. Hela familjen är mer eller mindre aktiva inom LCR och lilltjejen rider fortfarande på lektion. Så för vår del så befinner vi oss i det bästa av två världar. Själv har jag sysslat med hästar när jag vars yngre för att sedan göra ett uppehåll på si så där 15 år för att sedan börja aktivera mig igen. När det kommer till LCRs tävlingar så brukar jag hjälpa till där det behövs.

Petronella Gottholdsson Lawin

Ledamot

Petronella har arbetat i styrelsen sedan 2013 och är sedan 2014 styrelsens sekreterare. Hon är privatryttare med häst uppstallad på anläggning strax utanför Lund och åker till LCR regelbundet för träning. Hon har även ridit som lektionsryttare under flera perioder sedan studenttiden. Petronella sitter så ofta som möjligt i sekretariatet vid föreningens tävlingar.

Veronica Gummesson

Ledamot

Veronica har varit med i styrelsen sedan 2016. Vid tävlingar hjälper hon oftast till i domartornet eller på banan. Veronica har tidigare haft sina döttrars ponny på LCR, men har sedan i höstas egen hästgård ute i Flyinge. Så även om de inte syns lika frekvent på LCR som tidigare så är hästar ett dagligt inslag i Veronicas liv.

Elisabet Hammarlund

LEDAMOT

Elisabet har varit styrelsemedlem sedan 2012. Rider på ridskolan och vid tävling på LCR kan man hitta mej i sekretariatet eller cafét. Är även engagerad i planering av ny anläggning på Ladugårdsmarken. Döttrarna (Agnes och Sara) har ”växt upp” på LCR; från fritidsklubben och ridskolan till privatstallet, BUS, fadderuppdrag och tävlingssektion. På det sättet har Elisabet blivit väl insatt i stora delar av klubbens breda verksamhet.
I yrkeslivet är hon ingenjör och jobbar som konsult inom samhällsbyggnad.

Johanna Thulesius

Ledamot

Johanna är verksam som ledamot i styrelsen sedan 2016. Började om med ridlektioner på LCR hösten 2014 och rider som lektionsryttare 2 gånger i veckan. Intresset för hästar har funnits hela livet med start som 7-åring i Oskarshamns RK och tävlade egen D-ponny - en New Forest - i hoppning och ibland dressyr fram till 16 års ålder. Johanna är förutom aktiv i styrelsen med som funktionär vid LCR:s tävlingar - antingen i caféet eller som tidtagare i domartornet.

Karolina Mothander

LARS representant

Jag sitter i styrelsen för Lunds Akademiska Ryttarsällskap (LARS) och har genom den positionen fått i uppdrag att representera LARS i LCR styrelse. Jag är relativt ny i både LARS och LCR och har varit medlem i bägge föreningarna sedan hösten 2015. Jag har ridit i princip hela mitt liv och har haft egen häst tidigare. När jag flyttade ner till Lund tog jag uppehåll från hästarna i och med att studierna i fysik och biologi tog för mycket tid. När häst abstinensen blev för stor gick jag med i LARS och rider numera i deras grupp på måndagar. Har någon frågor angående LARS och studentrytteri så är det bara att fråga mig!

Meja Morgensterns Jansson

BUS Ordförande