Vår personal

Vi är många som arbetar på LCR. Förutom vår fasta personal har vi även faddrar som jobbar i verksamheten för funktionsnedsatta. Nedan hittar du vår fasta personal.

Administration

  Markku Söderberg

  Verksamhetschef

  Markku är diplomerad beridare och B-tränare i hoppning. Hans hästliv startade på en ridskola i Finland. Ridläraren var mycket duktig på att ge eleverna en gedigen grund och inspiration till att söka mer och nu detta gör numer att Markku vill "ge tillbaka allt det han själv fått".

  1992 fick han en möjlighet att arbeta på Flyinge som beridare elev och att fortsätta som Ehrengranats stipendiat. Han var elev under Kyra Kyrklund, Peter Eriksson och Jan Jönsson. Efter det har han arbetat som beridare hos bl.a. Rolf-Göran Bengtsson och Jan Brink. Även om Markku är allround inom ridsporten är det ändå hoppningen som är hans gren med starter t.o.m svår internationell nivå och med medaljer från finska och nordiska mästerskap hängande på väggen.

  Martina Jönsson

  Ekonomiansvarig och administratör

  Martina började först rida lektion hos oss och sedan arbeta på LCR under 2009. Hon har gått ridledarutbildningen på Flyinge 2001.

  Martina arbetar på kontoret och sköter vår ekonomi och redovisning. Hon ansvarar för planerandet av kurser och aktiviteter samt pusslar med att få in elever i rätt grupper. Det är henne du pratar med om du tex har fakturafrågor, vill börja rida eller byta grupp

Instruktörer

  Nicklas Sjöberg

  Instruktör, anläggningsvård

  Nicklas är utbildad unghästutbildare och har bakgrund från lantbruk. Han tävlar hoppning tom svår klass. Nicklas har alltid lätt till skratt.

  Marie Genberg

  Svensk ridlärare Level 2 och vikarierande stallchef

  Utbildad hippolog med inriktning hästutbildning. Marie gjorde sin praktik hos oss under 2015 och snabbt knöt vi henne till oss. Redan under sin sista termin på utbildningen arbetade hon som timanställd ridlärare på lördagar. Numera har hon en fastanställning på LCR som ridlärare och har under det senaste året även vikarierat som stallchef. Till hösten kommer Marie vikariera som ansvarig för RyttarAkademin. Marie tävlar främst i hoppning på egna hästen Shin a Light men på sistone har fler och fler dressyrtävlingar planerats in.

  Linn Albertsson

  Svensk Ridlärare level 3 ansvarig för Ryttarakademin

  Linn anställdes våren 2009 och har både ponny- och storhästlektioner på vardagarna. Hon är behjälplig i det administrativa arbetet med kurser, läger och aktivitetsveckorna.

  Linn är hippolog och har gått både på Flyinge och Strömsholm. Jobbade tidigare på en ridskola i Göteborg, men hade trivts så bra under sin tid Skåne, så när det behövdes personal på LCR så var det en självklarhet att flytta ner igen. Linns hjärta klappar lite extra för utbildning och träning av ponnyer.

  Bertil Frost

  Senior supervisor

  Bertil har varit aktiv i föreningen i över 50 år och vet det mesta om det mesta. Han är utbildad reservofficer på den tiden då hästar var en del av armén, B-tränare i hoppning, banbyggare och löshoppningsdomare. Bertil har meriter upp tom landslagsnivå i hoppning med en fjärdeplats i Falsterboderbyt med hingsten Åskmolnet som höjdpunkt under karriären. Även om Bertil har hoppningen närmst hjärtat så har han också tävlat både medelsvår fälttävlan och medelsvår dressyr. Bertil har lektioner på onsdagsmorgnar och fredagskvällar, samt hoppträning för privatekipage på tisdagkvällar.

  Peggy Sjöstedt

  Svensk Ridlärare level 3

  Ridinstruktör med många års erfarenhet. Har både ponny- och storhästlektioner på LCR.

  Peggy drev själv ridskola under många år, tillsammans med sin man, i Stockholm, innan hon flyttade till Skåne.

  Mia Tegnér

  Svensk Ridlärare level 3 och ansvarig för paraverksamheten

  Mia är Strömsholmsutbildaad hippolog med ansvar för de funktionsnedsatta ryttarna på ridskolan.Mia kom till oss i januari 2007. Dressyr är det som ligger Mia varmast om hjärtat. Mia har storhästlektioner, dressyr special och lektioner för ryttare med funktionsnedsättning

Stallpersonal

  Nicklas Sjöberg

  Instruktör, anläggningsvård

  Nicklas är utbildad unghästutbildare och har bakgrund från lantbruk. Han tävlar hoppning tom svår klass. Nicklas har alltid lätt till skratt.

  Kim Martén

  Stallchef

  Stallchef och anläggningsansvarig, som började jobba hos oss i augusti -12.

  Kim kommer från Norrbotten, där hennes föräldrar driver ett lantbruk.

  Hon är utbildad unghästutbildare och har varit beridarelev hos Jens Fredricsson, hopp/unghäststipendiat på Flyinge och har tävlat svår hoppning. Har två hästar på anläggningen, som hon främst tävlar i hoppning.

  Bertil Frost

  Senior supervisor

  Bertil har varit aktiv i föreningen i över 50 år och vet det mesta om det mesta. Han är utbildad reservofficer på den tiden då hästar var en del av armén, B-tränare i hoppning, banbyggare och löshoppningsdomare. Bertil har meriter upp tom landslagsnivå i hoppning med en fjärdeplats i Falsterboderbyt med hingsten Åskmolnet som höjdpunkt under karriären. Även om Bertil har hoppningen närmst hjärtat så har han också tävlat både medelsvår fälttävlan och medelsvår dressyr. Bertil har lektioner på onsdagsmorgnar och fredagskvällar, samt hoppträning för privatekipage på tisdagkvällar.

  Jan-Åke Bengtsson

  Stallpersonal

  Janne började arbeta på LCR i december 2006, han bor i Lund och har arbetat med många olika saker innan han kom till oss.
  Han rider lektion hos oss ett par dagar i veckan och har även tävlat ett par gånger.

  Michael Engberg

  Stallpersonal

  Micke har jobbat hos oss sedan 2009. Han bor i Lund, och har tidigare arbetat på Svedala ridskola.
  Han rider lektion hos oss och har även tävlat ett par gånger.

Förtroendevalda

  Margaretha Steding

  Ordförande

  Margaretha har varit aktiv i styrelsen sedan 2013 och är ordförande sedan 2015. Det är aldrig för sent att börja rida, enligt Margaretha, som tog sitt livs första ridlektion hösten 2012. Hennes hästliv började med 4 galopphästar/åringar som en vän till familjen importerade 2006. De blev delägare och att vara med och se hur dessa åringar utvecklades och att bara vara bland hästar i stallet var fantastiskt. Då kände Margaretha att hon måste lära sig rida och rider nu 3 lektioner i veckan. Margaretha representerar LCR i HALK och sitter i sekretariatet vid tävlingar.
  LCR, stallet, hästarna, människorna, tävlingarna, lektionerna - allt tillsammans ger mycket energi och glädje.

  Marie Morgensterns Folin

  Vice Ordförande

  Marie är har suttit i LCRs styrelse sedan 2013 och är vice ordförande sedan 2016. Intresset för hästar och ridning har funnits sedan barnsben, nästan 20 års ridande, tävlande och föreningsarbete i uppväxtens Filipstad följdes av en längre, hästfri period innan suget efter hästar blev för starkt. I familjen rider även dottern Meja och sedan 2012 är hästen Beat It en del av familjen. Utöver styrelsearbetet i LCR är Marie även medlem i TOrg med ansvar för serveringen, både till tävlande och publik och att se till att alla våra duktiga, ideella funktionärer håller sig mätta under de ibland långa tävlingsdagarna.

  Lars Bäckström

  Kassör

  Lars Bäckström kom in i styrelsen 2016 som föreningens kassör med ett generellt ansvar för föreningens ekonomi. Själva budgetarbetet, bokföringen och boksluten sköts förtjänstfullt av anställd personal och verksamhetschefen. Lars är utbildad ekonom från Lunds universitet. Lars kommer under våren att prova på att rida.

  Kristina Miolin

  Ledamot

  Kristina kom in i styrelsen 2017. Hon rider inte själv men har vid det här laget ändå hängt i olika stall och ridskolor i över 10 års tid. Dottern Sara är den som rider och familjen kom till LCR 2014. Sara började sedan i Ryttarakademin när den satte igång hösten 2015 och där har Sara just nu hand om ponnyn Dali. Familjen har erfarenhet från flera andra ridklubbar innan de kom till LCR och Kristina har själv ett förflutet som både aktiv och tränare i andra sporter. Förra året tog hon sin första privatlektion här på LCR och det gav mersmak. Förhoppningen är att det ska bli fler under 2018.

  Kristina Eriksson Stenström

  Kristina Eriksson Stenström, medlem i valberedningen sedan 2014. Som hästtokig flicka red Kristina en termin på LCR redan i slutet av 1970-talet och återkom sedan till LCR som vuxen för snart 25 år sedan. Kristina har under åren främst varit flitig lektionsryttare, men har även haft egen häst, varit medryttare och ledamot i LCRs styrelse under en period på 1990-talet.

  Mikael Ahlberg

  Ledamot

  Är med i styrelsen sedan 2016. Har barn som har varit aktiva sedan 2011 på LCR. Men från och med 2015 så har vi en familjehäst vid namn Never. Hela familjen är mer eller mindre aktiva inom LCR och lilltjejen rider fortfarande på lektion. Så för vår del så befinner vi oss i det bästa av två världar. Själv har jag sysslat med hästar när jag vars yngre för att sedan göra ett uppehåll på si så där 15 år för att sedan börja aktivera mig igen. När det kommer till LCRs tävlingar så brukar jag hjälpa till där det behövs.

  Petronella Gottholdsson Lawin

  Ledamot

  Petronella har arbetat i styrelsen sedan 2013 och är sedan 2014 styrelsens sekreterare. Hon är privatryttare med häst uppstallad på anläggning strax utanför Lund och åker till LCR regelbundet för träning. Hon har även ridit som lektionsryttare under flera perioder sedan studenttiden. Petronella sitter så ofta som möjligt i sekretariatet vid föreningens tävlingar.

  Elisabet Hammarlund

  LEDAMOT

  Elisabet har varit styrelsemedlem sedan 2012. Rider på ridskolan och vid tävling på LCR kan man hitta mej i sekretariatet eller cafét. Är även engagerad i planering av ny anläggning på Ladugårdsmarken. Döttrarna (Agnes och Sara) har ”växt upp” på LCR; från fritidsklubben och ridskolan till privatstallet, BUS, fadderuppdrag och tävlingssektion. På det sättet har Elisabet blivit väl insatt i stora delar av klubbens breda verksamhet.
  I yrkeslivet är hon ingenjör och jobbar som konsult inom samhällsbyggnad.

  Cecilia Perklev

  Cecilia blev invald i valberedningen 2004. Hon började rida på LCR 1997. Efterhand som intresset växte blev det fler lektioner på LCR, kurser, ridresor och så småningom egen häst. Förutom i valberedningen har Cecilia bl. a. varit aktiv som stalltjänstansvarig och redaktör för Stalltipset. På tävlingarna hittar ni henne i sekreteriatet. Cecilias båda barn har lärt sig rida på LCR. De är nu vuxna och tävlar för LCR med egna hästar.

  Louise Snellman

  Louise Snellman har hållit på med hästar större delen av sitt liv. Hon har ridit på LCR som barn, ungdom, student och återvändare. Hon har ofta varit funktionär och ansvarig för domartornet på hopptävlingar. Man träffar henne framförallt i privatstallarna där hon behandlar hästar med Masterson Method. Hon har sin nuvarande häst i Trollskogen och kommer med jämna mellanrum in och tränar på anläggningen.

  Johanna Thulesius

  Ledamot

  Johanna är verksam som ledamot i styrelsen sedan 2016. Började om med ridlektioner på LCR hösten 2014 och rider som lektionsryttare 2 gånger i veckan. Intresset för hästar har funnits hela livet med start som 7-åring i Oskarshamns RK och tävlade egen D-ponny - en New Forest - i hoppning och ibland dressyr fram till 16 års ålder. Johanna är förutom aktiv i styrelsen med som funktionär vid LCR:s tävlingar - antingen i caféet eller som tidtagare i domartornet.

  Karolina Mothander

  LARS representant

  Jag sitter i styrelsen för Lunds Akademiska Ryttarsällskap (LARS) och har genom den positionen fått i uppdrag att representera LARS i LCR styrelse. Jag är relativt ny i både LARS och LCR och har varit medlem i bägge föreningarna sedan hösten 2015. Jag har ridit i princip hela mitt liv och har haft egen häst tidigare. När jag flyttade ner till Lund tog jag uppehåll från hästarna i och med att studierna i fysik och biologi tog för mycket tid. När häst abstinensen blev för stor gick jag med i LARS och rider numera i deras grupp på måndagar. Har någon frågor angående LARS och studentrytteri så är det bara att fråga mig!

  Meja Morgensterns Jansson

  BUS Ordförande

  Meja Morgensterns Jansson

BUS Styrelse

  Meja Morgensterns Jansson

  BUS Ordförande

  Meja Morgensterns Jansson

Styrelse

  Margaretha Steding

  Ordförande

  Margaretha har varit aktiv i styrelsen sedan 2013 och är ordförande sedan 2015. Det är aldrig för sent att börja rida, enligt Margaretha, som tog sitt livs första ridlektion hösten 2012. Hennes hästliv började med 4 galopphästar/åringar som en vän till familjen importerade 2006. De blev delägare och att vara med och se hur dessa åringar utvecklades och att bara vara bland hästar i stallet var fantastiskt. Då kände Margaretha att hon måste lära sig rida och rider nu 3 lektioner i veckan. Margaretha representerar LCR i HALK och sitter i sekretariatet vid tävlingar.
  LCR, stallet, hästarna, människorna, tävlingarna, lektionerna - allt tillsammans ger mycket energi och glädje.

  Marie Morgensterns Folin

  Vice Ordförande

  Marie är har suttit i LCRs styrelse sedan 2013 och är vice ordförande sedan 2016. Intresset för hästar och ridning har funnits sedan barnsben, nästan 20 års ridande, tävlande och föreningsarbete i uppväxtens Filipstad följdes av en längre, hästfri period innan suget efter hästar blev för starkt. I familjen rider även dottern Meja och sedan 2012 är hästen Beat It en del av familjen. Utöver styrelsearbetet i LCR är Marie även medlem i TOrg med ansvar för serveringen, både till tävlande och publik och att se till att alla våra duktiga, ideella funktionärer håller sig mätta under de ibland långa tävlingsdagarna.

  Lars Bäckström

  Kassör

  Lars Bäckström kom in i styrelsen 2016 som föreningens kassör med ett generellt ansvar för föreningens ekonomi. Själva budgetarbetet, bokföringen och boksluten sköts förtjänstfullt av anställd personal och verksamhetschefen. Lars är utbildad ekonom från Lunds universitet. Lars kommer under våren att prova på att rida.

  Kristina Miolin

  Ledamot

  Kristina kom in i styrelsen 2017. Hon rider inte själv men har vid det här laget ändå hängt i olika stall och ridskolor i över 10 års tid. Dottern Sara är den som rider och familjen kom till LCR 2014. Sara började sedan i Ryttarakademin när den satte igång hösten 2015 och där har Sara just nu hand om ponnyn Dali. Familjen har erfarenhet från flera andra ridklubbar innan de kom till LCR och Kristina har själv ett förflutet som både aktiv och tränare i andra sporter. Förra året tog hon sin första privatlektion här på LCR och det gav mersmak. Förhoppningen är att det ska bli fler under 2018.

  Mikael Ahlberg

  Ledamot

  Är med i styrelsen sedan 2016. Har barn som har varit aktiva sedan 2011 på LCR. Men från och med 2015 så har vi en familjehäst vid namn Never. Hela familjen är mer eller mindre aktiva inom LCR och lilltjejen rider fortfarande på lektion. Så för vår del så befinner vi oss i det bästa av två världar. Själv har jag sysslat med hästar när jag vars yngre för att sedan göra ett uppehåll på si så där 15 år för att sedan börja aktivera mig igen. När det kommer till LCRs tävlingar så brukar jag hjälpa till där det behövs.

  Petronella Gottholdsson Lawin

  Ledamot

  Petronella har arbetat i styrelsen sedan 2013 och är sedan 2014 styrelsens sekreterare. Hon är privatryttare med häst uppstallad på anläggning strax utanför Lund och åker till LCR regelbundet för träning. Hon har även ridit som lektionsryttare under flera perioder sedan studenttiden. Petronella sitter så ofta som möjligt i sekretariatet vid föreningens tävlingar.

  Elisabet Hammarlund

  LEDAMOT

  Elisabet har varit styrelsemedlem sedan 2012. Rider på ridskolan och vid tävling på LCR kan man hitta mej i sekretariatet eller cafét. Är även engagerad i planering av ny anläggning på Ladugårdsmarken. Döttrarna (Agnes och Sara) har ”växt upp” på LCR; från fritidsklubben och ridskolan till privatstallet, BUS, fadderuppdrag och tävlingssektion. På det sättet har Elisabet blivit väl insatt i stora delar av klubbens breda verksamhet.
  I yrkeslivet är hon ingenjör och jobbar som konsult inom samhällsbyggnad.

  Johanna Thulesius

  Ledamot

  Johanna är verksam som ledamot i styrelsen sedan 2016. Började om med ridlektioner på LCR hösten 2014 och rider som lektionsryttare 2 gånger i veckan. Intresset för hästar har funnits hela livet med start som 7-åring i Oskarshamns RK och tävlade egen D-ponny - en New Forest - i hoppning och ibland dressyr fram till 16 års ålder. Johanna är förutom aktiv i styrelsen med som funktionär vid LCR:s tävlingar - antingen i caféet eller som tidtagare i domartornet.

  Karolina Mothander

  LARS representant

  Jag sitter i styrelsen för Lunds Akademiska Ryttarsällskap (LARS) och har genom den positionen fått i uppdrag att representera LARS i LCR styrelse. Jag är relativt ny i både LARS och LCR och har varit medlem i bägge föreningarna sedan hösten 2015. Jag har ridit i princip hela mitt liv och har haft egen häst tidigare. När jag flyttade ner till Lund tog jag uppehåll från hästarna i och med att studierna i fysik och biologi tog för mycket tid. När häst abstinensen blev för stor gick jag med i LARS och rider numera i deras grupp på måndagar. Har någon frågor angående LARS och studentrytteri så är det bara att fråga mig!

  Meja Morgensterns Jansson

  BUS Ordförande

  Meja Morgensterns Jansson

Valberedning

  Kristina Eriksson Stenström

  Kristina Eriksson Stenström, medlem i valberedningen sedan 2014. Som hästtokig flicka red Kristina en termin på LCR redan i slutet av 1970-talet och återkom sedan till LCR som vuxen för snart 25 år sedan. Kristina har under åren främst varit flitig lektionsryttare, men har även haft egen häst, varit medryttare och ledamot i LCRs styrelse under en period på 1990-talet.

  Cecilia Perklev

  Cecilia blev invald i valberedningen 2004. Hon började rida på LCR 1997. Efterhand som intresset växte blev det fler lektioner på LCR, kurser, ridresor och så småningom egen häst. Förutom i valberedningen har Cecilia bl. a. varit aktiv som stalltjänstansvarig och redaktör för Stalltipset. På tävlingarna hittar ni henne i sekreteriatet. Cecilias båda barn har lärt sig rida på LCR. De är nu vuxna och tävlar för LCR med egna hästar.

  Louise Snellman

  Louise Snellman har hållit på med hästar större delen av sitt liv. Hon har ridit på LCR som barn, ungdom, student och återvändare. Hon har ofta varit funktionär och ansvarig för domartornet på hopptävlingar. Man träffar henne framförallt i privatstallarna där hon behandlar hästar med Masterson Method. Hon har sin nuvarande häst i Trollskogen och kommer med jämna mellanrum in och tränar på anläggningen.