Vår personal

Vi är många som arbetar på LCR. Förutom vår fasta personal har vi även faddrar som jobbar i verksamheten för funktionsnedsatta. Nedan hittar du vår fasta personal.

Verksamhetschef

Patrik Lundin

Patrik arbetar på kontoret med administration sedan mars 2019

Instruktörer

Peggy Sjöstedt

Svensk Ridlärare level 3

Ridinstruktör med många års erfarenhet. Har både ponny- och storhästlektioner på LCR.

Peggy drev själv ridskola under många år, tillsammans med sin man, i Stockholm, innan hon flyttade till Skåne.

Marie Genberg

Svensk ridlärare Level 2 och vikarierande stallchef

Utbildad hippolog med inriktning hästutbildning. Marie gjorde sin praktik hos oss under 2015 och snabbt knöt vi henne till oss. Redan under sin sista termin på utbildningen arbetade hon som timanställd ridlärare på lördagar. Numera har hon en fastanställning på LCR som ridlärare och har under det senaste året även vikarierat som stallchef. Till hösten kommer Marie vikariera som ansvarig för RyttarAkademin. Marie tävlar främst i hoppning på egna hästen Shin a Light men på sistone har fler och fler dressyrtävlingar planerats in.

Linn Albertsson

Svensk Ridlärare level 3 ansvarig för Ryttarakademin

Linn anställdes våren 2009 och har både ponny- och storhästlektioner på vardagarna. Hon är behjälplig i det administrativa arbetet med kurser, läger och aktivitetsveckorna.

Linn är hippolog och har gått både på Flyinge och Strömsholm. Jobbade tidigare på en ridskola i Göteborg, men hade trivts så bra under sin tid Skåne, så när det behövdes personal på LCR så var det en självklarhet att flytta ner igen. Linns hjärta klappar lite extra för utbildning och träning av ponnyer.

Mia Tegnér

Svensk Ridlärare level 3 och ansvarig för paraverksamheten

Mia är Strömsholmsutbildaad hippolog med ansvar för de funktionsnedsatta ryttarna på ridskolan.Mia kom till oss i januari 2007. Dressyr är det som ligger Mia varmast om hjärtat. Mia har storhästlektioner, dressyr special och lektioner för ryttare med funktionsnedsättning

Nicklas Sjöberg

Instruktör, anläggningsvård

Nicklas är utbildad unghästutbildare och har bakgrund från lantbruk. Han tävlar hoppning tom svår klass. Nicklas har alltid lätt till skratt.

Olivia Paul

Arbetar främst med ponny.

Kim Martén

Stallchef

Stallchef och anläggningsansvarig, som började jobba hos oss i augusti -12.

Kim kommer från Norrbotten, där hennes föräldrar driver ett lantbruk.

Hon är utbildad unghästutbildare och har varit beridarelev hos Jens Fredricsson, hopp/unghäststipendiat på Flyinge och har tävlat svår hoppning. Har två hästar på anläggningen, som hon främst tävlar i hoppning.

Jan-Åke Bengtsson

Stallpersonal

Janne började arbeta på LCR i december 2006, han bor i Lund och har arbetat med många olika saker innan han kom till oss.
    Han rider lektion hos oss ett par dagar i veckan och har även tävlat ett par gånger.

Nicklas Sjöberg

Instruktör, anläggningsvård

Michael Engberg

Stallpersonal

Micke har jobbat hos oss sedan 2009. Han bor i Lund, och har tidigare arbetat på Svedala ridskola.
    Han rider lektion hos oss och har även tävlat ett par gånger.

Förtroendevalda

Marie Morgensterns Folin

Ordförande

Marie är har suttit i LCRs styrelse sedan 2013 och som vice ordförande sedan 2016. Marie blev vald till ordförande 2019. Intresset för hästar och ridning har funnits sedan barnsben, nästan 20 års ridande, tävlande och föreningsarbete i uppväxtens Filipstad följdes av en längre, hästfri period innan suget efter hästar blev för starkt. I familjen rider även dottern Meja och sedan 2012 är hästen Beat It en del av familjen. Utöver styrelsearbetet i LCR är Marie även medlem i TOrg med ansvar för serveringen, både till tävlande och publik och att se till att alla våra duktiga, ideella funktionärer håller sig mätta under de ibland långa tävlingsdagarna.

Margaretha Steding

Vice Ordförande

Margaretha har varit aktiv i styrelsen sedan 2013 och var ordförande 2015-2019. Det är aldrig för sent att börja rida, enligt Margaretha, som tog sitt livs första ridlektion hösten 2012. Hennes hästliv började med 4 galopphästar/åringar som en vän till familjen importerade 2006. De blev delägare och att vara med och se hur dessa åringar utvecklades och att bara vara bland hästar i stallet var fantastiskt. Då kände Margaretha att hon måste lära sig rida och rider nu 3 lektioner i veckan. Margaretha representerar LCR i HALK och sitter i sekretariatet vid tävlingar.
    LCR, stallet, hästarna, människorna, tävlingarna, lektionerna - allt tillsammans ger mycket energi och glädje.

Kristina Miolin

Ledamot

Kristina kom in i styrelsen 2017. Hon rider inte själv men har vid det här laget ändå hängt i olika stall och ridskolor i över 10 års tid. Dottern Sara är den som rider och familjen kom till LCR 2014. Sara började sedan i Ryttarakademin när den satte igång hösten 2015 och där har Sara just nu hand om ponnyn Dali. Familjen har erfarenhet från flera andra ridklubbar innan de kom till LCR och Kristina har själv ett förflutet som både aktiv och tränare i andra sporter. Förra året tog hon sin första privatlektion här på LCR och det gav mersmak. Förhoppningen är att det ska bli fler under 2018.

Pia Holst

My Janghed Askler

Anne-Lott Hedberg

valberedning

Sofia Lundmark

Fredrik Berggren

Angelica Berg

Elin Bommenel

Sofia Lagerblad

Suppleant i styrelsen

Lena blev invald som suppleant 2019. Mer info kommer inom kort.

Erica Allison

LARS representant

BUS Styrelse

Marie Morgensterns Folin

Ordförande

Margaretha Steding

Vice Ordförande

Kristina Miolin

Pia Holst

My Janghed Askler

Sofia Lundmark

Fredrik Berggren

Angelica Berg

Sofia Lagerblad

Suppleant i styrelsen

Lena blev invald som suppleant 2019. Mer info kommer inom kort.

Erica Allison

LARS representant