Föreningsinfo 14 mars, 2020

Nya direktiv från Svenska Ridsportförbundet gällande ridskoleverksamheten för att förhindra smittspridning

Hej alla medlemmar och besökare på LCR

Så här i Corona-virus-tider håller vi i LCRs ledning oss informerade och uppdaterade om rekommendationer för vår verksamhet. Främsta källorna är Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet. I dagsläget fortsätter vår verksamhet som planerat. Såklart kan detta ändras med kort varsel och då kommer vi att meddela detta.

Ridskolan och aktivitetsveckan genomförs enligt plan. Du som inte mår bra eller har exponerats för smitta ska i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd stanna hemma. Detta gäller även dig som har häst i medlemsstallarna.

Hjälmar och västar kommer att fortsätta finnas för utlåning. Vi rekommenderar dig som brukar låna dessa att sprita dem före och efter användning samt att överväga att skaffa egen utrustning.

Tävlingen 28-29 mars är under planering. Vi planerar i dagsläget att genomföra den utan publik, men behöver funktionärer. Tillsammans med Svenska Ridsportförbundet men även med erfarenheter från Travsporten (som kör alla sina tävlingar utan publik) tittar vi på hur vi kan genomföra tävlingen på ett lämpligt sätt.

Mer info finns på Svenska Ridsportförbundets hemsida, där det även finns länkar till Folkhälsomyndigheten: https://www.ridsport.se/Aktuellt/Egnanyheter/2020/03/smittinfo-foljmyndigheternasuppmaningar

Med vänliga hälsningar

Marie Morgensterns Folin, ordf LCR

marie.m.folin1@gmail.com

 

Vi får många frågor om hur vi gör på LCR så här i coronatider. Generellt hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida. Nedan är vår tillämpning av rekommendationerna:

Håller ni lektioner som vanligt? Ja, vi planerar att köra våra lektioner och aktiviteter som planerat.

Mitt barns skola har stängt. Vilka öppettider har ni i stallet? Stallet öppnar en halvtimme innan första lektionen. Övriga tider är stallet stängt för besökare.

Är det ok att ta med kompisar till stallet ? Just nu vill vi inte ha alltför många besökare i stallet och vi råder att bara ta med EN  medhjälpare och bara om det behövs inför iordningställandet till din lektion.

Jag har bara lite feber och är lite förkyld, är det ok att jag kommer och rider? Vid minsta tecken på sjukdom är det bäst att stanna hemma.

Kan man fortsätta låna hjälm och väst hos er? Ja, vi har valt att bibehålla den möjligheten fast på eget ansvar. Vi har ställt fram desinfektionsmedel(sprayflaska med rosa innehåll, virkon) som du ska spraya insida och utsida på hjälm/väst före och efter användning.

Vi uppmanar elever:

  • Att bara komma i anslutning till sin ridlektion och genast gå hem efter sin avslutade lektion, när hästen är iordningställd efter ridpasset
  • Att vid misstank om sjukdom stanna hemma och att personalen har rätt att skicka hem någon som misstänkas vara sjuk
  • Att hålla avstånd till varandra i stall och ridhus