KurserRidskolan 12 maj, 2020

Sommaraktiviteter 2020

Anmälan sker via Hopoti för kurserna som är fram till och med betesritten. Övriga kurser efter sommaren anmäls i vårt gamla system xenophone som vi kommer gå tillbaka till efter sommaren. Logga in på www.minridskola.se för att se dem och anmäla. Har du ett konto sedan tidigare ska det användas. Har du problem kontakta oss på info@lundscivila.se. Vi vill inte ha några dubbla medlemmar i registret så är du osäker mail oss.

 

Anmälan öppnar 22/5.

 

Sommarkurser häst 15-17 juni måndag –onsdag 17.00-19.30

Kurs inriktning hoppning där fokus ligger på grunderna i hoppning, i kursen ingår ni tre ridpass varvat med markarbete och hoppning samt ridlära. För lägst blå grupp och max 6 elever 1800 kr

Kurs inriktning dressyr med fokus på sits och inverkan, i kursen ingår 3 ridpass varvat med sitsträning, dressyr samt ridlära. För lägst blå grupp och max 6 elever 1800 kr

Fika ingår i båda kurserna

Instruktörer: Christina Eghall och Mia Tegnér

 

Sommarkurs ponny kombinationskurs 15-17 juni måndag-onsdag 10.00-16.00

Det ingår 5 ridpass varvat med dressyr , markarbete med bommar, hoppning , barbacka och gymkhana( lek till häst) samt nyttig teori. Kostnad 2000 kr (medtag egen matsäck). Nivå rosa grupp.

Instruktörer: Peggy Sjöstedt, Olivia Paul och Linn Albertsson

 

Betesritt Torsdagen 18/6.

Du måste rida i minst röd grupp på storhäst och orange grupp på ponny, samt fylla 12 i år. Alla under 15år rider halva ritten (ryttarbyte på mitten)

Vi möts kl 07.00 i foajén för genomgång av dagen. På mitten av ritten pausar vi för en matig fika som ingår. Då byts ryttare på de som ska rida halvan av ritten.

Vi behöver hjälp att köra de som ska rida sista halvan i följebilar samt att hämta på betet. Man ansvarar själv för att ha skjuts till och från mötesplatsen.

Alla kommer få utskickade lappar som ska fyllas i och lämnas in innan ritten med uppgifter till anhöriga, allergier och annan viktig information som vi kan behöva. Lämna dem i den vita brevlådan utanför kontoret.

Pris: 350:- för de som rider hela och 200:- för de som rider halva.

 

Igångsättningsläger HT 20

 

Sommarläger för stallvärdarna måndag – onsdag 27-29/7

Måndag 27/7 Samlas ni kl 08.00 för att halma upp stallet och tar emot ridskolehästnarna.

Tisdag 28/7 Samling kl 13.00 och klara till kl 17.00

Onsdag 29/7 Samling kl 13.00 och klara till kl 17.00

Torsdag –lördag 30/7-1/8 hjälper ni till på nybörjarkollot för barn

Under 2020 kommer vi ersätta vårt gamla skötarsystem med vad vi kallar stallvärdar. Detta är en satsning för att främja gemenskapen i stallen och öka intresset för hästkunskap. Är du intresserad av detta finns mer info i foajén och på hemsidan. Kontakta Peggy för mer info!

Förutom att ta emot hästarna från betet så badar ni hästar, ser över utrustning och rider lättare pass. Vi kommer att fokusera på gemenskapen och utvärdera hur stallvärdarna har fungerat under våren . Vi kommer även prata om vad det innebär att vara stallvärd samt planera höstens aktiviteter, och hoppas ni har massa idéer om hur vi kan göra det ännu roligare!

Pris: Gratis för stallvärdar. I mån av plats kan även ridvana ungdomar över 12 år delta till en kostnad av 400kr.

Instruktör Peggy Sjöstedt

 

Ponny- Nybörjarkollo Torsdagen 30/7 – Lördagen 1/8 kl 09.00-15.00

Öppet för alla som vill prova på att rida och umgås med hästar. Vi blandar ridning, pyssel, lekar och mycket annat. Ingen erfarenhet krävs, ålder från 8 år. Kostnad 1250 kr ink medlemsavgift på LCR. Ni tar med egen matsäck.

Instruktör: Olivia Paul

 

Sommarkurs dressyr. Är öppen för juniorer på storhäst. Torsdag 29/7 –lördag 1/8 12.00-15.00

Vi börjar dagen med teori och rider sen ett ordentligt dressyrpass med fokus på inverkan med sitsen. Två grupper med sex elever. Detta är en förberedande kurs till övergång från ponny till stor häst.

Instruktör: Linn Albertsson

Kostnad 1200 kr , egen matsäck tar ni med.

 

Anmälan är bindande, betalning återfås endast vid uppvisande av läkarintyg.

 

OBS! Det kan komma ändringar vad gäller instruktörer och tider beroende på antalet anmälda Mer info kommer!