KurserRidskolan 24 mars, 2021

Sommarkurser 2021!

Anmälan sker från och med fredagen den 9/4 kl.09.00All anmälan sker via www.minridskola.se, prova att logga in på den innan så ni vet att den fungerar som den ska. Skulle det inte fungera kontakta oss på mail till info@lundscivila.se. Sista anmälningsdagen är 10/6 för de läger som är innan betet. 

 

Senast 15/6 publicerar vi deltagarlistor, tider och annan information på hemsidan. 

 

Anmälan är bindande, betalning återfås endast vid uppvisande av läkarintyg.  

 

OBS! Det kan komma ändringar vad gäller instruktörer och tider beroende på antalet anmälda. 

 

 • Dressyrkurs häst med Cicci & Christina.  Måndagen 21/6 – Onsdagen 23/6 Kl 17.00-19.30. 

Tema sits och inverkan. Tre ridpass plus Clinic ingår. 12 platser fördelat på två grupper efter nivå. För lägst märke 3. 

Pris: 1800 kr 

 • Hoppkurs häst med NiklasMåndagen 21/6  Onsdagen 23/6 Kl 09.00-11.30  

Avluta terminen med en roligt hoppkurs med Nicklas. Ni rider i två nivåindelade grupper och har även en sitsclinicFör lägst märke 3. 12 platser. 

Pris: 1800kr. 

 • Ponnykurs kombo med Olivia, Linn och Emma-LisaMåndagen 21/6  Onsdagen 23/6 Kl 10.00-16.00.  

Grundkurs ryttarmärke 2-3. Anpassas efter nivån på deltagare så mer avancerade ryttare är också välkomna. Det ingår 5 ridpass varvat med dressyr, markarbete med bommar, hoppning, barbacka och gymkhana samt nyttig teori. 20 platser  

Pris: 2500kr (medtag egen matsäck) 

 • Betesritt 24/6  

Du måste rida i minst märke 4 på storhäst och märke 3 på ponny, samt fylla 12 i år. Alla under 15år rider halva ritten (ryttarbyte på mitten) 

Vi möts kl 07.00 i foajén för genomgång av dagen. På mitten av ritten pausar vi för en matig fika som ingår. Då byts ryttare på de som ska rida andra halvan av ritten. 

Vi behöver hjälp att köra de som ska rida sista halvan i följebilar samt att hämta på betet. Ange när ni anmäler om ni har möjlighet att köra samt när och hur många platser. 

Alla kommer få utskickade lappar som ska fyllas i och lämnas in innan ritten med uppgifter till anhöriga, allergier och annan viktig information som vi kan behöva.  Pris: 400:- för de som rider hela och 250:- för de som rider halva. 

 

 

Uppstartsläger 

 

 • Stallvärdsläger Tisdagen 27/8  Onsdagen 28/8 Kl 10.00-15.00 

Vi välkomnar alla stallvärdar att hjälpa oss pyssla och skritta igång lektionsponnyerna och hästarna. Ta med egen matsäck. Gratis för alla stallvärdar! 

 • Nybörjarkollo för ponnyryttare! Torsdagen 29/7 – Lördagen 31/7 Kl 09.00-15.00 

Vi har lång kö till våra nybörjagrupper och kommer under hösten erbjuda fler prova på aktiviteter för att kunna öka möjligheten att ta in nya elever. Vi börjar detta med ett prova på läger där vi blandar hästkunskap, ridning, lekar och massa annat kul! 

Inga förkunskaper krävs men vi vill att alla deltagare har fyllt sju år. För yngre barn kommer det komma mer aktiviteter i höst.  

Under lägret ska alla ha med sig matsäck och det är viktigt med bra kläder och gärna skor med klack. Gummistövlar går bra om de inte är för klumpiga. Bra kläder sitter nära kroppen och har inga sömmar som skaver. När man rider måste man ha långbyxor och tröja som täcker axlarna. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna hos oss. 

Vi kommer ha både ridlärare och ungdomsledare på plats så förälder behöver inte närvara om barnet känner sig tryggt med det.  

Första dagen möts vi direkt innanför dörrarna i vår foajé. Då är vi glada om alla föräldrar är med så de hör vår information. 

Anmälan sker per mail till info@lundscivila.seI anmälan vill vi ha namn, person nr, adress och telefon nr till den som ska delta. Vill ni ha fakturan på en annan mail än den som ni skickar ifrån så ange detta också. 

Pris: 1500kr för kursen samt 295kr för medlemskap faktureras via mail. Ett informationsmail kommer ut till alla deltagare för att bekräfta anmälan. 

Begränsat antal platser! 

 • Prova på för nybörjare vuxna. Torsdagen 29/7 – Lördagen 31/7 Kl 16.00-19.00.  

I år erbjuder vi även prova på för vuxna som har ingen eller lite erfarenhet sedan tidigare. Passar perfekt för föräldrar som vill prova på sitt barns intresse samt för er som bara tycker som vi, att ridning är den roligaste sporten som finns.  

Pris 1500kr för kursen samt 395kr för medlemskap 

Anmälan sker per mail till info@lundscivila.se. I anmälan vill vi ha namn, person nr, adress och telefon nr till den som ska delta. Vill ni ha fakturan på en annan mail än den som ni skickar ifrån så ange detta också. 

Begränsat antal platser! 

 • WE läger för ponny. Måndagen 2/8 – Onsdagen 4/8 Kl 10.00-15.00. 

Passa på att prova den roliga grenen Working Equitation. Där blandas dressyr, miljöträning, hoppning i form av olika uppgifter och hinder som man ska lösa uppsuttet på sin häst. Passar er som rider ponny från Märke 1. Ni rider ett pass om dagen och arbetar även ponnyerna från market med olika agility hinder. 

Pris: 1800kr 

 • Prova på att rida på LCR häst. Måndagen 2/8 – Tisdagen 2/8 Kl 16.00-19.00. 

Är du intresserad av att rida i en grupp hos oss i höst? Ryttare som kan rida självständigt i alla gångarter är välkomna att prova på två dagar för att få hjälp att se vilken grupp som kan passa. Ni rider ett pass om dagen i grupper med sex elever. Även befintliga elever som vill komma igång innan terminen är såklart välkomna. 

Pris: 800kr 

 • Tävlingsläger ponny och juniorer på hästTorsdagen 5/8 – Lördagen 7/8 Kl 10.00-15.00. 

Under detta läger är det fokus på tävlingsmomentet i hoppning och dressyr. Det blandas hoppning och dressyr med både teori och ridning. Alla rider två pass om dagen i mindre grupper med fokus på personlig utveckling. Ni får även hjälp att sätta mål med er ridning för terminen.  

Pris: 2500kr 

 • Ryttarutveckling Häst 1. Onsdagen 4/8 – Torsdagen 5/8 Kl 15.00-20.00. 

Starta igång hösten med en inspirerande kurs där du får hjälp att sätta mål för din ridning samt en kost föreläsning.  

Du kan anmäla dig till antingen inriktning dressyr, 10platser, eller hoppning, 8 platser. Ni rider i små grupper med fokus på grundridning, sits och inverkan. Du behöver rida i lägst märke 3. 

Pris: 1200kr 

 • Ryttarutveckling Häst 2. Fredagen 6/8 – Lördagen 7/8 Kl 15.00-20.00. 

Fortsättningskurs på Ryttarutveckling 1 (men kan köpas självständigt). Här fokuseras mer på individuell utveckling och inverkan och personliga mål. 

Du kan anmäla dig antingen på inriktning dressyr, platser, eller hoppning, 8 platser. Ni rider i små grupper med fokus på kommunikation och grundridning. Du behöver rida i lägst märke 4, eller deltagit på kursen innan. 

De som väljer inriktning dressyr rider första dagen en privatlektion på 30min och andra dagen i små grupper.  

Pris: 1400kr dress/1200kr hopp