MedlemsframgångarTävling 23 oktober, 2017

Seniorcupen omgång 3, Sydslättens Ryttarförening, lördagen den 21a Oktober

Den tredje och sista omgången av seniorcupen och vi hade laddat med tisdagsträningar och Bertils kluriga banor. Vi hade tränat svängar och var peppade!

Då Never fortfarande är under rehabilitering, bestod laget denna gång av Åsa Lindvall på Indis, Ebba Löwenhielm Peetre på Mumrik, Petronella Gottholdsson Lawin på Maritza och så Walli och jag.

Så händer det som inte får hända. Maritza får ryggproblem två dagar innan tävling och Petronella måste stryka sig. Vi lyckas inte hitta en ersättare med så kort varsel. Vi fick ta oss an utmaningen med tre tävlande utan strykresultat och hoppas på det bästa!

Regnet hade öst ner hela fredagen och lämnat parkering och framridning på tävlingsplatsen i skick därefter, dessutom var det förseningar. När det äntligen var tid för bangång taggade vi till, inspirerade av vår kära Bertil, och fokus låg på topp. Nu var det bara att köra på!

Efter lite strul med startlistorna och lite mer väntan,var det så äntligen dags för Åsa och Indis. De får en fin runda med ett snöpligt tidsfel. Ett retligt nedslag för Ebba och Mumrik i en annars stabil runda. Walli och jag var sist ut och lyckas hålla nollan i en bra runda. Totalt 5 fel för laget och en nionde plats i omgången.

Även om vi inte kommer till final kan vi glädjas åt att vi har gjort en otroligt stark och jämn insats.Vi har genomfört 3 omgångar över lika många månader, för laget har det hoppats 11 rundor i grundomgång och 2 rundor omhoppning. 13 rundor sammanlagt med totalt 10 fel, två nedslag och två tidsfel! Det är minsann inte så illa med tanke på att de flesta av oss inte tävlat så mycket innan!

Själv har jag inte ens haft häst i två år än och har precis börjat min hästägarresa. När jag köpte Walli fick jag rådet att sätta upp mål för att behålla kontinuitet i träningen. Ett av de målen har varit att delta i den här lagtävlingen, nu har vi gjort det och det har varit så roligt!

Det finns många runt om oss som haft en stor betydelse för att detta skulle ens vara möjligt.

Personligen är jag otroligt tacksam för all den hjälp och stöttning jag fått av min familj!

Bertil, som outtröttligt lär oss gamla rävar att hoppa! Utan Bertils uthållighet hade jag givit upp för länge sedan och aldrig besegrat den ”gula lådan” i ösregn

Mia, som hjälpte mig att våga ta steget att bli hästägare, som hjälpt mig i alla väder från att välja häst till jodopaxbandage; och som presenterade mig för Elin, bästa medryttaren

Med tankar av tacksamhet i huvudet lämnar jag Sydslättens Ryttarförening för att bege mig hem på avvägar genom det dimhöljda skånelandskapet

 

Vid pennan:

Sara Larsheden