FöreningsinfoTävling 9 september, 2019

Seniorcup, hoppning 2019, deltävling 1, Malmö Ridklubb.

För tredje gången ska LCR’s mer eller mindre åldersstigna seniorer försöka vinna Seniorcupen (3 deltävlingar, kvalar till en final)
Mycket mer än ålderskrämpor och svallande gråa lockar ligger mellan oss och vinsten. Det har nämligen visat sig vara riktigt svårt att få ihop fyra gamlingar på fyra hästar (hästarna måste fyllt sju, människorna 40)
Man kunde tycka att en hel del människor blir äldre och att tillväxten i laget därför vore god, så är det inte.
Samma gamla stötar strävar på sedan starten med några pigga tillägg.
Deltävling 1, sedvanligt på Malm Ridklubb, dagen till ära insvept i mjuka moln och behaglig värme. Laguppställningen är följande (sedan hosta, frånvaro av gröna kort, mystiska hältor och vrenskande ston minimerat skaran till tre tappra ekipage):
Johan Grennert, på Lincoln, Johan’s dotters häst, som Johan knappt får peta på i vardagslag. Hästen Lincoln som dras med svår scenskräck, men obehindrat hoppar små hus om han är på rätt humör.

Ulrika Schön, på Lill-Babs, Bab-San’s dotter och Bertil Frosts häst. Bertil som är vår mentor och förebild, därav lagnamnet ”Frostfires”. Lill-Babs hoppar som en svala flyger, men har varit skadad stora delar av sommaren, och just börjat sättas igång.
Samt undertecknad m Mumrik, Ebba lätt igenkännlig med mitt röda hår (givetvis grått under) som sticker fram under hjälmen (som om Ronald McDonald var ute och red).
Mumrik har tillbringat en sommar i hagen och varit på sträng ”rakt spår” diet, eftersom ingen ridbana funnits att tillgå.
Tre gånger har de tränat för Niklas i fredagsgruppen, all framgång för detta ekipage borde då vara Niklas förtjänst!
Helt fantastiskt och underbart talangfullt nollar alla tre (är man fyra får en strykas) och vi kvalar till omhoppning. Eftersom snabbmatsclownen och hennes häst är snabbast i grundomgången blir det dem som får hoppa om.
Ebba ”varken ser eller hör” och har inte heller gått omhoppsbanan, men ekipaget är astaggade.
Efter en mycket lyckad sväng, och i sviterna av denna triumf, river de första hindret i kombinationen. Givetvis helt ryttarens fel.
Vi slutar 4:a totalt, och är nu fullkomligt övertygade om att gå till final, och vinna.
Följ den rafflande fortsättningen på Stävie Ridklubb, lördagen den 28 september.
Gummans kramar till er alla.
Mumrik & Ebba