ReportageTävling 9 mars, 2018

Referat från tävlingarna 3-4 mars

Fredag eftermiddag/kväll – det ska sluta snöa klockan 15 enligt SMHI! Men……. När ska vi komma igång ute? Inne i stora ridhuset gick banbyggnaden smidigt! 

 

Alla står beredda att ta hand om parkeringen, alla vägar inne på anläggningen och framförallt utebanan till framridningen, som dessutom varit ”skötebarnet” under hela veckan.

Väderprognosen var inte helt tillförlitlig, men på lördag när de första ryttarna anlände var allt i ordning J och enligt de tävlande var banorna i superbra skick hela tävlingen igenom.

 

Våra varmt påklädda funktionärer gjorde också allt för att ge ryttarna och hästarna de bästa förutsättningarna under tävlingen. Rutinerade, pragmatiska domare samt en erfaren och alltid positiv veterinär är också bra för att skapa gott klimat. Detta tillsammans med goda mackor, Boeuf bourguignon som varmrätt och pannkakor med sylt i Teddys Café bidrog till att alla som hade möjlighet att ta sig till LCRs tävling denna helg fick det allra bästa vi kunde erbjuda. 

 

Vi är fantastiskt glada för att det trots all snö var många som kom och tävlade och var glada över att det fungerade! STORT TACK till alla ni som kom och vi tycker att det är förfärligt tråkigt att det var så många som av olika väderrelaterade problem inte hade möjlighet att komma. Nu dröjer det tyvärr ganska länge innan vi har nästa hopptävling, men vi hoppas verkligen att alla kan komma nästa gång.

 

Tävlingarna var, som alltid på hopptävlingar, oförutsägbara och spännande, det var inte mycket som skiljde mellan de olika ekipagen. 

 

På lördagen hade vi:

– 24 felfria ekipage i 110 med Hanna Blomdell och Marie Genberg från LCR på 2:a respektive 4:e bästa tiderna. 

– 13 felfria ekipage i 120 och Agnes Bergquist, LCR, hade 12:e bästa tiden. 

– lagtävlingen som vanns av Österlens Ridklubb och LCR kom på 3:e plats. Ryttarna var Markku Söderberg, Selma Gummesson, Kim Martén och Hanna Blomdell.

– Erica Håkanson från Öveds Jakt- & Fältrittklubb som segrare i 125, avd A, och Kim Martén på 3:e plats.

– Karolina Strid från Dagstorpsortens Ryttarförening som segrare i 135.

 

Söndagens tävlingar startade med solsken och i övrigt goda förutsättningar på tävlingsplatsen. Tyvärr hade många ryttare fortfarande problem att ta sig ut från sina hemmaanläggningar så det blev en kort med ändå intensiv och spännande dag.

 

Dagen startade med 120 och där segrade Li FrantzNilsson. Från LCR deltog Kim Martén, felfri men med tidsfel och Selma Gummesson samt Hanna Blomdell som båda fick var sitt retfulla nedslag. Li FrantzNilsson fortsatte sedan på den inslagna vägen och segrade även i 130. Avslutande klassen för dagen var 140 och i den segrade Lina Linell på Tonic före Nicole Holmén Cnastra S.H och Magdalena Rehgårdh på Lucy in the Sky. 

 

Jag gillar att vara funktionär på LCRs tävlingar – alla gör alltid sitt bästa! STORT TACK till alla tävlande, medföljande/publik och funktionärer som kom och bidrog till att det blev en riktigt bra tävling!