RidskolanTävling 25 oktober, 2019

Proposition KM hoppning 30/11 2019

Öppen för både lektions- och privatekipage. Endast för LCR medlemmar.

Anmälan sker från måndagen 4/11 till och med 24/11. Ordinarie anmälan sker via www.hopoti.com. Du hittar lättast rätt anmälan genom att lägga in Tävling som kalender under reservering. Anmälan är bindande. Efteranmälningar mottages i mån av plats på mail till Kim till kim.marten@lundscvila.se

Lektionsryttare får rida en start, privatryttare max två per häst. Betalning sker direkt via Hopoti.

Klasser
KM Kids. Klassen är öppen för ponnyryttare som vill ha stöd av ledare under ritten. De rider en bana på fem hinder på 20cm med ledare i skritt eller trav. Alla får rosett!
Det går till så att alla träffas 08.30 i foajén för att sedan göra iordning ponnyerna tillsammans. Vi kommer använda två hästar som går en och en och varje runda beräknas ta fem minuter. Under tiden som den ena ponnyn går byts ryttare på den andra.

KM Clear Round. Klassen är öppen för alla från rosa grupp på ponny och häst, även pararyttare. Man kan välja om man vill rida med ledare, prata med din instruktör om du är osäker.
Ponnyerna hoppar 30 cm och hästarna 40 cm, banan är på sex hinder. Alla får rosett!
Ni ska vara beredda på att ha hästarna klara 08.30 och gå in när ni blir hämtade av en ridlärare för gemensam framridning. Se mer exakt plan i ryttarmeddelandet.

KM lektionsryttare. Detta är den ärofyllda KM klassen! Den bedöms enligt inverkansprotokoll och är öppen för de som rider från röd grupp på ponny och blå grupp på häst. Prata med din instruktör om du är osäker. Alla
ponnyer hoppar 60 cm och hästar 70 cm.

KM privatryttare. Detta är den ärofyllda KM klassen! Man får starta en klass lägre än vad man startat på tävling tidigare under året. Privatryttare som rider två klasser måste anmäla vilken klass de tänker rida som KM klass annars antas det att den högsta klassen de anmält till ska räknas som KM. Detta görs på plats enligt instruktioner i ryttarmeddelandet.

Pris:
100kr för KM kids.
200 kr lektionsryttare och 150kr för privatryttare i KM Clear Round.
250kr för lektionsryttare och 200kr för privatryttare i KM.

Klubbmästare koras i följande klasser:
Lektionsekipage ponny
Lektionsekipage häst
Privatekipage ponny
Privatekipage häst

Klasser:
Klass 1 KM Kids
Klass 2 KM Clear Round
Klass 3 KM lektionsryttare ponny
Klass 4 KM lektionsryttare häst
Klass 5 KM privatryttare 60 cm
Klass 6 KM privatryttare 70 cm
Klass 7 KM privatryttare 80 cm
Klass 8 KM privatryttare 90 cm
Klass 9 KM privatryttare 100 cm
Klass 10 KM privatryttare 110 cm
Klass 11 KM privatryttare 120 cm

Tidsprogram
08.00 Banbyggnad och bangång till klass 1 och 2
09.00 Första start Klass 1, därefter:
Klass 2
Paus med bangång för övriga klasser.
Klass 3
Klass 4
Klass 5
Klass 6
Klass 7
Klass 8
Klass 9
Klass 10
Klass 11
Vid dagens slut, bortbyggnad av banan samt bygge av dressyrstaket. Efter det prisutdelning i ridhuset på angivna ponnyer och hästar.
Vi reserverar oss för att klasser kan falla bort om det bara är enstaka starter.

Fullständigt tidsprogram, funktionärslistor och ryttarmeddelande läggs ut på hemsidan efter sista anmälningsdagen. Alla förväntas hjälpa till med funktionärssysslor. Kan man inte på utsatt tid ansvarar man själv för att byta eller hitta en ersättare. Alla förväntas komma och hjälpa till att bygga banan.
Vi bygger dressyrstaketet på lördag em och då är de som rider på söndagen i dressyr KM välkomna att hjälpa till istället för på tävlingsdagen. Cafeterian kommer vara öppen för er som vill fika.

Ni som kommer utifrån med transport ombedes parkera utmed stora ridhuset vid hoppbanan. Vaccinationsintyg ska visas i cafeterian innan urlastning.

Välkomna!