Föreningsinfo 18 februari, 2021

Presentation av valberedningens kandidater till LCRs styrelse 2021

Föreningens ordförande samt övriga styrelseledamöter

 

Marie Morgensterns Folin – omval, ordförande, ett år

Efter två år som ordförande i LCR är jag glad att Valberedningen har föreslagit mig som ordförande för ännu en mandatperiod.

Under 2020 har varit ett intensivt år med alla anpassningar som behövts för kunna hantera den påverkan Coronapandemin har haft på vår verksamhet och dessutom har vi bytt Verksamhetschef. Styrelsearbetet har genom detta varit mer operativt än tidigare. Parallellt har vi i Styrelsen arbetat vidare med att lägga en god grund för framtida tillväxt. Det behövs även under kommande år för att vara förberedda för den största förändringen i LCRs historia – flytten till en ny anläggning. Samtidigt ska vi fortsätta driva och utveckla vår befintliga verksamhet på anläggningen på Getingevägen.

För mig är LCR en fantastisk förening med en stor och förvisso brokig medlemsgrupp där vi alla samlas för att vi tycker om hästar och för att vi alla skriver under på LCRs misson (LCRs mission är att, med stor respekt för människor och djur, erbjuda utbildning i ridning och hästhållning för alla, oavsett ambitionsnivå och förutsättningar).

Mitt eget engagemang i LCR är inte bara styrelsearbete utan ni hittar mig även i tävlingsorganisationen eller i medlemsstallarna där jag och min dotter har vår egen häst.

I mitt liv utanför LCR jobbar jag sedan länge på Tetra Pak. Just nu har jag en roll i vår Globala organisation och jobbar med strategisk utveckling av kommersiella villkor och affärsutveckling.

Pia Holst – omval, ordinarie ledamot, två år 

Jag kom först i kontakt med hästar och ridning via min pappa. Han började rida som 14-åring och red hela livet. Själv testade jag sporadiskt vid olika tillfällen i 9-10 års åldern men tyckte alltid att hästar var stora och läskiga. Det tog därför väldigt många år innan jag prövade igen – lite innan jag skulle fylla 50. Tyckte att det var dags att testa igen och utmana mig själv. Jag anmälde mig hos LCR som nybörjare på sommaren och fick en plats vårterminen 2013. Min respekt för hästar fanns kvar och jag var nervös varenda gång.  Det tog mer än ett år innan jag slutade vara rädd för att gå in spiltan/boxen. Vändpunkten kom efter en sommarkurs då jag började rida 2 ggr i veckan. Sen var jag fast.

För två år sedan tillfrågades jag om att engagera mej i LCRs styrelse och i förlängningen ta över kassörsrollen.  Jag tackade ja, och har nu suttit som kassör ett år. Till vardags arbetar jag som ekonomichef på ett tyskägt företag i Malmö, och har erfarenhet flera brancher som redovisningschef, controller och ekonomichef.

Linnea Hansson – nyval, ordinarie ledamot, två år

Som åttaåring satte jag min fot på LCR för första gången. Då red jag runt på favoritridskoleponnyn Muffin varje torsdag, borstade på hästarna i stallet och sålde godis på tävlingar. Idag, snart fylld 24 år, är jag fortfarande kvar på LCR men istället i Ryttarakademin. Sedan jag var åtta har jag gått på ridskolans fd fritidsklubb, suttit med i ungdomssektionens styrelse, varit delaktig i integrationsprojekt för flyktingbarn samt vikarierat både i ridskolestallet och som ridlärare. Den större delen av mitt liv har spenderats på LCR och jag har innan Ryttarakademin varit runt i de flesta privatstallarna där jag tagit hand om flertalet hästar.

Men om jag inte bara ska prata om min tid på LCR så bor jag i Lund, arbetar som systemutvecklare på TietoEVRY och har en lägenhet full av växter som är min hobby vid sidan av jobb och hästar. Det beskriver mig ganska bra som person – en ung kvinna som älskar IT och brinner för grönt och hållbarhet, vilket även är det jag önskar kunna bidra med samt utveckla i styrelsearbetet.

Miguel Molina – nyval, ordinarie ledamot, två år

Min kontakt med hästar började då min äldsta dotter började som 6-åring i ridlekis i Staffanstorp. Lillasystern började strax efteråt och min familj började då prata om ridsemestrar. Eftersom jag var den enda i familjen som inte suttit på en häst så bestämde jag mig för att gå en termin på en ridskola och lära mig grunderna. Mitt intresse växte för sporten och efter den första terminen kunde jag inte sluta. Jag går fortfarande på lektioner en gång i veckan och jag övertalade mina barn att byta ridskola. Nu hänger jag på LCR ett antal gånger i veckan med dem.

Jag bor i Lund med min fru och mina två döttrar. Jag är utbildad civilingenjör och jobbar idag med programvaruutveckling på ett företag som ägnar sig åt bl.a e-hälsa och verktyg till vård och omsorg.

Maria Timander – nyval, ordinarie ledamot, två år

Min första hästkärlek hette Lillian och var en 20-årig fjording som drog remmalagsvagnar i Örebro. För att snabbspola (och förenkla) följdes Lillian och ridskoletiden (jag började rida som tolvåring) av en rad medryttarhästar i olika städer, innan ridningen sattes på paus några år då döttrarna Moa och Ebba föddes 2008 och 2011.

Sedan tio år tillbaka rider jag lektion på LCR, just nu på tisdagskvällar (och helst på Klaroona). Eftersom döttrarna orättvist nog rider två gånger var i veckan är jag dock i stallet mycket oftare än så. Moa är engagerad som stallvärd och i ridskolecupen (och skulle helst bo i Plukus spilta) och det är bara en tidsfråga innan Ebba följer samma spår. Med tanke på hur viktig LCR är för vår familj – och hur glad jag är över att barnen får chans att uppleva och lära sig allt man gör i ett stall – känns det naturligt att vara med och hjälpa till inom föreningen.

Jag är utbildad civilingenjör och har under åren haft olika projektledar- och chefsroller, men hösten 2018 gjorde jag en helomvändning (tänk volt tillbaka och nytt varv) och omvandlade min passion för att skriva och kommunicera till att också bli mitt yrke. Sedan dess arbetar jag som copywriter på Oatly.

Just det, en sak till: Jag älskar att cykla. Så mycket att jag har två mountainbikes och en racer i garaget. Jag har även en man som heter Erik (inte i garaget), vars hästkunskaper lite orättvist kan sammanfattas med att han en gång sadlade Plukus bakochfram.

My Janghed Askler – Fyllnadsval, ordinarie ledamot, ett år

Sedan förra våren lycklig ägare till Catch, min (barndoms) drömhäst, en supersöt skimmel som älskar att hoppa.

Jag tillhör den klassiska typen ryttare som red mycket som barn men därefter hade ett långt uppehåll innan jag tog upp ridningen igen i vuxen ålder. Hösten 2010 började jag i ridskolegrupp på LCR och kunde absolut inte förstå hur jag hade kunnat vara utan hästar i alla dessa år. Efter ett antal år på ridskolan, ett halvår i akademin och nu med egen häst uppstallad i privatstallet på anläggningen har jag haft den stora förmånen att få uppleva den här fantastiska föreningen från alla möjliga tänkbara håll.

Jag bor i mitt i stan i Lund och jobbar idag som redovisningschef på Sigma Connectivity. Min bakgrund är en mix av ett antal års kvalificerad redovisning/revision och företagsanalys. Fram till för drygt två år sedan arbetade jag som auktoriserad revisor och kontorschef för en revisionsbyrå i mellansegmentet i Malmö. Jag var redan under den här tiden nyfiken på LCR:s styrelse men insåg att det just då inte var lämpligt för mig, dels utifrån revisorns oberoendekrav och dels beroende på min lite overkligt höga arbetsbelastning på den tiden. Nu ser möjligheterna betydligt ljusare ut och jag fick redan under föregående år som suppleant i styrelsen gå in och ersätta den plats som uppkom när Lena avgick och istället tillträdde som verksamhetschef.

I övrigt försöker komma iväg på minst en offpistskidresa i de franska alperna varje år men det är ju naturligtvis svårt att hinna med några andra intressen än just livet i stallet.

Marie Svensson – Fyllnadsval, ordinarie ledamot, ett år

Jag började rida på LCR hösten 2019 efter nästan 50 år uppehåll. Eller egentligen började jag från början eftersom jag bara red en halv termin när jag var 9 år. Slutade eftersom jag blev rädd, stor häst som inte gjorde som jag ville, ridlärare som var gammal militär och inte var den mest pedagogiska!

I ärlighetens namn var jag livrädd den där söndagen 2019 när jag kom till LCR. Men jag fortsatte och efter hand började jag uppskatta gemenskapen med hästarna och med de andra i gruppen. Och det är den gemenskapen som får mig att vilja engagera mig. Dessutom inser jag hur viktig ridskolan är för att ge många en möjlighet att rida utifrån sina förutsättningar.

Jag är civilingenjör, Väg och Vatten och har nästan hela mitt yrkesverksamma liv varit projektledare samt gjort kostnadsbedömningar, bland annat av ett nytt ridhus i Lund!

Privat är jag sambo och har 3 söner, varav 2 redan är utflugna. Vi bor utanför Höllviken.

Marita Krans – nyval, suppleant, ett år

Jag är en klassisk återvändare; började rida på ridskola i Borås när jag var 7 år och gjorde det till jag var 15. Då flyttade min familj till egen gård och jag fick min första häst, en ung, oinriden travare. Men eftersom jag brinner för hoppning fick jag sköta om och tävla hopphästar i ett annat stall, vilket jag gjorde under 5 år.

Sedan kom studentliv, ett antal flyttar, jobb och så småningom familj och hästarna fick vila under dryga 30 år.

2018 hittade jag till LCR och nu är jag äntligen tillbaka på hästryggen på stadig basis. Jag rider i Röd grupp på lördagar och står i kö till Nicklas hoppgrupp på måndagar. Så ofta det finns möjlighet köper jag enstaka lektioner i den gruppen och deltar i alla hoppkurser jag kan. På tävlingar har jag (inte helt otippat) främst stått på banan. Rider gärna hästar med lite bus i.

Till vardags är jag utbildad kriminolog men jobbar just nu som Kvalitetschef med fokus på dataskydd på Visma.

Vi bor i östra Lund, jag, sambo och två söner. Den äldste sonen har flyttat ut. Tyvärr är jag den enda i familjen som älskar hästar och livet i stallet – även om jag försöker övertyga den yngste.

Jag ser fram emot att kunna engagera mig mer i LCR under året som kommer.

 

—————————————

Föreningens revisorer

 

Hanna Rasmark –  omval, revisor, ett år

Jessica Tornkvist – omval, revisorssuppleant, ett år

Johan Östlund – omval, lekmannarevisor, ett år

Johan har varit engagerad i LCR under många, många år. Den första kontakten var när han lärde sig rida som vuxen, för att kunna dela familjens stora häst- och ridintresse. Kontakten var mycket givande och ledde till stort ideellt engagemang i föreningen. Mellan 1994 och 2014 var Johan aktiv i styrelsen som ledamot och de sista fem år som ordförande. Sedan dess har Johan årligen valts till föreningens lekmannarevisor. Johan har en stor erfarenhet av LCR, god insyn och kunskap om verksamheten som bedrivs, samt bra kontakter med både personal och styrelsen. Johan står till förfogande som lekmannarevisor ett år till.

 

—————————————

Föreningens tävlingssektions ledamöter

I enlighet med paragraf 22 i stadgarna föreslås bildande av tävlingssektion. För denna mandatperiod föreslås att ordföranden utses inom sektionen.

Emma-Lisa Lindvall Laisfeldt – nyval, ledamot tävlingssektionen, ett år

Nora Broddegård – nyval, ledamot tävlingssektionen, ett år

Lova Gustavsson – nyval, ledamot tävlingssektionen, ett år

Meja Morgensterns Jansson – nyval, ledamot tävlingssektionen, ett år

Cecilia Perklev – nyval, ledamot tävlingssektionen, ett år

Anne-Lott Hedberg – nyval, ledamot tävlingssektionen, ett år

Jessica Lewin, nyval, ledamot tävlingssektionen, ett år

Ni som vid anmälan till årsmötet bett att få handlingarna per e-post: kontrollera skräpposten om handlingarna hamnat där.