ReportageTävling 31 augusti, 2017

Nu drar lag-DM i MSV B igång!

LCR har i år, för första gången på länge, ett lag med i det lag-DM som går i MSV B. I våras briljerade LCR:s lag i den lägre nivån av Distriktsmästerskapet och nu är alla ryttare redo och taggade för höstens utmaning i MSV B.

Lagtävlingen går i tre omgångar:

  • 3/9 – Sydslättens RF
  • 24/9 – Ängelholms RF
  • v.45 – Trolleholms RF

Förutom i själva distriktsmästerskapet tävlar lagen om en plats i distriktets ”Grand Final” som går av stapeln i början av december på Flyinge. Där får de tre bästa lagen återigen göra upp under vad som ryktas bli årets häftigaste tävling.

I varje delomgång tävlar högst fyra, men minst tre, ekipage. Vi har fyllt upp lite extra för att vara säkra på att vi har ett lag även om olyckan skulle vara framme för någon häst eller ryttare. Heidi Vänttinen och Cantaloop är därför inlånade från Helsingborgs Fältridklubb och har kommit in i gänget ordentligt. Ni kanske har skymtat dom på anläggningen under augusti när laget har tränat tillsammans?

Laget tränar tillsammans under hösten och vårt mål är att träna, utvecklas och tävla tillsammans och just gemenskapen ligger oss alla varmt om hjärtat. Naturligtvis ligger vinnarinstinkten där och lurar men glädjen för hästen och dressyren är i fokus när vi träffas. Lena Malmqvist stöttar laget med träningar och vi andra – vi bidrar med allt från fika till stöttning och hejjaramsor när ekipagen tränar och tävlar.

Laget hälsar; – alla LCR-medlemmar är så välkomna att komma med och heja på laget på tävling. Eller varför inte slå sig ner och titta när laget tränar? Ju fler vi är desto roligare har vi – och kanske laget även rider lite bättre inför publik på träning,vem vet?

Hälsningar,

Dressyrlaget

Laguppställning:

Stina Holm – Santina af Sire (Lagledare)
Stina H. red i laget redan i våras. Stina med sin häst Santina är ett sammansvetsat dressyr-team. Ekipaget har precis kvalat till MSV A.

Stina Fridlund – Thorup´s Uffe
Även Stina F red i laget i våras, först på ”Uno” men på grund av en olycklig hovspricka fick nyinköpta ”Uffe” hoppa in i finalen. Det gick vägen och Stina och Uffe är nu, trots relativt kort tid tillsammans, en väl sammansvetsad duo som inger ett lugn i laget.

Lena Malmqvist – MyNumberOne.se
Lena red en omgång i vårens tävling, men var med hela vägen från marken. Lena har tävlat upp till Grand Prix på tidigare hästar. I höst rider hon på sin fina ”Uno” som hon har tävlat upp t o m MSV B.

Marie Genberg – Shine a light
Marie red även hon en omgång i vårens lag. Marie är ”nyfödd” inom dressyren. I våras lämnade hon hoppningen och sadlade om. Det har gått med bravur och hon kvalade snabbt till MSV B. Under lagtävlingen kommer Marie göra sin debut i MSV B, vilket vi såklart är lite extra spända och glada över!

Sara Perklev – Dermaliqua
Sara är en känd LCR-profil, även om hon inte ses på anläggningen lika ofta längre. Med sin lite yngre häst ”Loppan” kommer hon rida för laget i den omgång som går i Ängelholm. Sara har även hon tävlat de högre klasserna i dressyr och vi spår en lysande framtid för henne och hennes lilla loppa!

Heidi Vänttinen – Cantaloop
Heidi och ”Loopy” tävlar tillsammans upp till St George. De är ett samstämt ekipage som, trots att Loopy bara ser med ett öga, ger ett fantastiskt säkert och lite kaxigt intryck. Vi tackar för att dom vill ställa upp och rida med oss!