Föreningsinfo 8 april, 2022

Lediga boxplatser på Lunds Civila Ryttarförening

Lunds Civila Ryttarförening (LCR) är en av Skånes största ridklubbar med runt 900 medlemmar.

Föreningen ligger centralt på Getingevägen i Lund och bedriver ridskola, med över 500 uppsittningar i veckan, uppstallning för medlemsägda hästar och har en populär tävlingsverksamhet med hopp- och dressyrtävlingar för både häst och ponny.

Som uppstallad får du tillgång till hela vår ridanläggning som innehåller 2 ridhus (25x79m respektive 20x57m) och en ridbana (28x60m), varmdel med toaletter och tvättstuga. VI har regelbundet träningar i både hoppning och dressyr och det finns möjlighet att rida för någon av våra duktiga ridlärare och tränare.

Medlemsstallet bedrivs delvis kollektivt där de uppstallade hjälps åt med fodringar, in- och utsläpp i hagar. Lunch- och eftermiddagsfodring sköts av LCRs personal.

Vårt stallänga är uppdelad i mindre sektioner med 4 boxar i varje del. Till varje del hör en sadelkammare och två rasthagar. Det finns även ett antal större hagar tillgängliga på eftermiddagarna där hästarna kan gå tillsammans med andra.

Grovfoder och spån finns att köpa via oss men vill man köpa eget finns det möjlighet att förvara det på loftet ovanför sin box.
Runt anläggningen finns det, trots det centrala läget och trafikerade vägar, goda möjligheter till uteritt med anlagda ridspår och ridvägar.

Pris för uppstallning är 2400 kr. Anläggningen är öppen året runt.

För mer info om vår förening gå in på www.lundscivila.se

Intresserad av att veta mer eller komma på visning hos oss? Kontakta Marie på stallchef@lundscivila.se