KurserRidskolan 29 november, 2019

Julkurser 2019

Anmälan sker från och med måndagen den 2/12 på www.hopoti.com. Anmälan är bindande. Har du vårt att hitta så söker du under kalendern som heter kurser.
Ändringar kan ske vad gäller instruktörer och liknande. Tiderna kan också ändras och anpassas efter antal deltagare, info skickas ut via mail till respektive kurs.
Hoppas alla ska hitta något som de tycker är roligt!

För en mer detaljerad beskrivning av kurserna se deras informationsblad!

23/12 JULKLAPPSHOPPNING Se separat anmälan från BUS som kommer upp i foajén. Anmälan via Hopoti.

Häst

27/12 och 28/12. Sitsanalys med Charlotte Almö och Christina Eghall. Kursen Sitsanalys är en annorlunda och mycket lärorik kurs där fokus ligger på att öka förståelsen för sitsens betydelse för inverkan på hästen. Här kombineras avsutten ryttarcoaching med praktisk ridning. Syftet är att öka kunskapen om hur sitsen inverkar på hästen.

29/12 och 30/12. Hoppkurs för häst med inrikting på relaterade avstånd. Under två dagar guidas ni av vår nya ridlärare Louise Tegner i kunskapen om relaterade avstånd. Mycket fokus på rytm och bjudning på olika spår och linjer.

Ponny och juniorer på stor häst

26/12 och 27/12. Hoppkurs med inriktning på ryttarens kost och hälsa. Välkomna till en kurs som fokuserar mycket på ryttaren. Här varvar vi uppsuttna övningar i mycket serier där ni tränar balans och tajming med teori och matlagning!
28/12 och 30/12. Kombinationskurs för ponny. Heldagarsläger med blandad hoppning, dressyr och teori. Mycket pyssel och lekar med hästkunskap i fokus.

Sitsanalys med Charlotte Almö och Christina Eghall

Kursen är subventionerad med medel från Idrottslyftet.
Kursen Sitsanalys är en annorlunda och mycket lärorik kurs där fokus ligger på att öka förståelsen för sitsens betydelse för inverkan på hästen. Här kombineras avsutten ryttarcoaching med praktisk ridning. Syftet är att öka kunskapen om hur sitsen inverkar på hästen.
Kursen är uppbyggd att utveckla ryttarens tankesätt kring sits och inverkan samt hur hästens takt och balans påverkas av ryttaren. Frågeställningarna vad, varför och hur utmanar dig att analysera din sits. Du som ryttare förväntas att vara aktiv även muntligen; Att svara på frågor, ställa egna frågor och att vara med i diskussionen kring sits och inverkan.

Lämplig nivå för deltagare: Nivå Rosa och uppåt. Kursen är även öppen för elever som inte är våra ordinarie lektionselever, medlemskap är ett krav. Ryttare med egen häst är också välkomna i mån av plats.

Tillfällen: 27-28/12 tvådagarskurs med avsutten genomgång om ryttarens sits med Charlotte och därefter uppsutten färdighetsträning med sitsanalys.
Dag 1 27/12 gemensam genomgång 12.30–13.30 i cafeterian. Därefter rider deltagarna i två grupper ca 14.00–15.00 och 15.00–16.00, när den ena gruppen rider så har den andra gruppen mer ingående sitsanalys med Charlotte.

Dag 2 28/12 bygger vidare med uppsutten sitsanalys tillsammans med Charlotte och Christina i två grupper. Grupp 1 rider 13.00–14.00 och grupp 2 14.00–15.00
Antal deltagare: 12 deltagare

Kostnad: 1600 kr för två dagar med två teoripass och två ridpass på ridskolehäst
Deltagare på egen häst: 1400 kr

Anmälan: Hopoti.com (Har du inte ett konto så behöver du skapa ett i Hopoti, fyll i ridnivå och invänta ett godkännande från admin så går det att anmäla till kursen)

Ridlärare/ kursansvarig: Christina Eghall & Charlotte Almö

Hoppkurs för häst med inrikting på relaterade avstånd.

Under två dagar guidas ni av vår nya ridlärare Louise Tegner i kunskapen om relaterade avstånd. Mycket fokus på rytm och bjudning på olika spår och linjer.
Lämplig nivå för deltagare: Kursen vänder sig till er som rider i lägst orange grupp på stor häst. Gruppindelning sker efter vilka som anmält sig.

Tillfällen: 29/12 och 30/12. Båda dagarna med samling 13.00 för utdelning av hästar och grupper samt banbygge. Första dagen hålls ett teoripass om relaterade avstånd klockan 13.30 för er som känner att ni behöver bättre grunder om begreppet. Gruppindelning kommer mailas ut om man inte har möjlighet att vara med hela eftermiddagen. Även om vi hoppas att ni vill ta med fika och titta när de andra grupperna hoppar. Vi beräknas vara klara vid 17.30.

Antal deltagare: max 18 deltagare. Ni rider vid full kurs i grupper om 6st i 50min.

Kostnad: 850kr
Deltagare på egen häst: 650kr

Anmälan: Hopoti.com (Har du inte ett konto så behöver du skapa ett i Hopoti, fyll i ridnivå och invänta ett godkännande från admin så går det att anmäla till kursen)

Ridlärare/ kursansvarig: Louise Tegnér

Hoppkurs för juniorer med inriktning på ryttarens kost och hälsa.

Välkomna till en kurs som fokuserar mycket på ryttaren. Här varvar vi uppsuttna övningar i mycket serier där ni tränar balans och tajming med teori och matlagning!
På fredagen kommer de från SISU och lagar lunch med oss där vi får lära oss om vikten av bra mat och hur man kan göra en passande lunch att ta med på tävling.
Kursen är subventionerad med medel från Idrottslyftet.

Lämplig nivå för deltagare: Från orange nivå på både ponny och stor häst. Vänder sig främst till åldern 12-18år. Övriga i mån av plats.

Tillfällen: 26/12, samling i foajén klockan 13.00. Ni hjälps åt att bygga hinder och rider därefter i två grupper med sex elever i varje grupp.

27/12, samling i foajén 10.30 för genomgång av dagen. 11.00 kommer SISU och håller en föreläsning om kost och hälsa samt lagar mat ihop med er. All mat finns på plats och ingår i kursavgiften. Efter lunch rider ni återigen ett pass var i grupper om sex elever.

Antal deltagare: 12stycken i kursen. Vill man komma och lyssna på föreläsningen om kost och hälsa så är man välkommen att anmäla via mail till: linn.albertsson@lundscivila.se.

Kostnad: 860kr

Anmälan: Anmälan sker via vårt nya bokningssystem på www.hopoti.com. Har du inte ett konto så behöver du skapa ett i Hopoti, fyll i ridnivå och invänta ett godkännande från admin så går det att anmäla till kursen.

Ridlärare/ kursansvarig: Olivia Paul

Kombinationskurs för juniorer.

Heldagarsläger med blandad hoppning, dressyr och teori. Mycket pyssel och lekar med hästkunskap i fokus.

Lämplig nivå för deltagare: Från rosa grupp på ponny och häst för alla under 18år.

Tillfällen: 28/12 och 30/12. Ni möts klockan 10.00 båda dagarna och börjar med teori innan ni äter medtagen lunch. På eftermiddagen rider ni ett vanligt ridpass och har ett “lekpass” med tex. gymkhana eller voltige. Dagen beräknas vara slut vid 16.00.

Antal deltagare: max 16 deltagare som rider i grupper om 8st vid full kurs.

Kostnad: 860kr

Anmälan: Hopoti.com (Har du inte ett konto så behöver du skapa ett i Hopoti, fyll i ridnivå och invänta ett godkännande från admin så går det att anmäla till kursen)

Ridlärare/ kursansvarig: Olivia Paul/Linn Albertsson