Ridskolan 14 maj, 2020

Information till dig som rider eller ska börja rida på ridskolan hösten 2020

Först och främst: Välkommen till höstens aktiviteter! Nu i samband med att vi skickar ut fakturan för höstens terminskurser, och du ska bestämma dig för vilken/vilka kurser du vill boka in dig på, passar vi på att informera om förutsättningarna för hösten så att såväl gamla som nya ryttare är uppdaterade.

Medlemskap

Genom att betala medlemsavgift och bli medlem i föreningen får du dels tillgång till olika förmåner och försäkringar via Riksidrottsförbundet och Svenska Ridsportförbundet, dels kan du delta i en del av föreningens egna aktiviteter gratis under aktivitetsveckorna och få reducerade priser på clinics, träningar mm. Är medlemsavgiften inte betald får man inte delta i ridlektioner eller andra aktiviteter.

Att bli medlem – gå in på www.minridskola.se och klicka dig in på Lunds Civila Ryttarförening och att du vill bli medlem. Vi fakturerar nya medlemmar regelbundet. Minst en gång i månaden.

Personligt konto i Xenophon – MinRidskola.se

Under våren 2020 testade vi ett nytt ridskolesystem, men inför hösten väljer vi att gå tillbaka till det tidigare systemet Xenophon. Ryttarens sida finns på ”MinRidskola.se”.

De allra flesta ridskoleryttare på LCR har nog redan ett konto och i så fall kommer det upp direkt när du väljer Lunds Civila Ryttarförening. Logga in och kontrollera att kontakt-uppgifterna är korrekta och att ICE-uppgifter är ifyllda. Har du svårt att logga in var vänlig kontakta oss, skapa inte flera konton på samma medlem.

Är du ny på ridskolan eller börjat under 2020 och inte har ett konto skapar du ett genom att välja ridskola, Lunds Civila Ryttarförening, och sedan finns enkla instruktioner hur man gör för att skapa sitt konto och välja lösenord. https://www.minridskola.se/Init_Ridskolor.aspx

När du har ett konto i MinRidskola.se har du tillgång till dina bokningar, kommande kurser, fakturor och information av olika slag.

LCR använder dina uppgifter i MinRidskola.se bland annat för att skicka ut föreningsinformation, fakturor för kommande terminskurser och kortare kurser. Se Betalning nedan.

Betalning – faktura

För terminskursen får du en faktura som innehåller tre delbetalningar, precis som tidigare. För höstterminen ska den första delen vara betald senast den 29 maj, den andra delen senast den 31 juli och sista delen den 30 september. Genom att betala den första delen har du bekräftat att du vill ha platsen och har betalningsansvar för resterande delar samt godkänt Villkor för terminskurs, http://lundscivila.se/ridskolan/sa-funkar-det/priser/abonnemang-for-lektionsridning-pa-lcr/

Om vi inte fått betalningen senast på förfallodagarna stryks du/ni från ridgruppen. Platsen kommer då att erbjudas till elever som står i kö och då gäller att den som svarar först och betalar får platsen. Om du/ni av någon anledning får problem med att betala i tid: mejla oss minst 7 dagar innan förfallodagen på info@lundscivila.se så diskuterar vi en lösning.

Lektioner

Lektioner kan bokas, som terminskurser, korta kurser eller enstaka tillfällen samt privatlektioner.

Terminskurser har högsta prioritet och schemaläggs först, utifrån den efterfrågan som finns och vad som är möjligt. Därefter planerar vi in kortkurserna och lägger in tider för enstaka kurser och privatlektioner. Enstaka kurser och privatlektioner erbjuds i mån av att det finns häst/manege/ridlärar-tider att tillgå.

Priser för hösten 2020

Priserna för terminslektioner är oförändrade, och ser ut som följer:

Terminskurser Häst pris/lektion Ponny pris/lektion
Terminskurs 20 eller 21 lektioner i 8-grupp Senior 332kr

Junior 255kr

211kr
Terminskurs 20 eller 21 lektioner i 10-grupp 189kr
Terminskurs 20 eller 21 lektioner i 11-grupp Senior 283kr

 

Avbokning vid frånvaro – terminskurs

Har du inte möjlighet att delta i en lektion avbokar du på MinRidskola.se. Gör avbokningen så fort du vet att du inte kommer, allt för att vi ska kunna planera för hästarnas bästa.

  • För ponny

Har du avbokat din/a lektion/er i MinRidskola.se senast klockan 10 samma dag på vardagar och senast klockan 8 på lör-sön har du möjlighet att boka in ett (1) tillfälle på någon av terminens igenridningslektioner. Den lektionen kostar då 50 kronor och betalas med kort eller Swish på plats innan ponny tilldelas.

  • För häst

Ridskolan erbjuder inte igenridningslektioner för häst. Men istället för att bara avboka kan du sälja din lektion till en annan ryttare som rider på motsvarande nivå. Detta kan du göra vid två tillfällen/termin/grupp. Meddela din instruktör senast 10 dagar före aktuell lektion för att säkerställa att det går att byta till den ryttare du vill sälja din lektion till och att det fungerar vid just det lektionstillfället.

Terminsstart

Vi skickar inte ut personliga kallelser inför terminsstart utan all information om detta ligger på hemsidan. Där finns också mer information om vad som gäller specifikt för terminskurser. http://lundscivila.se/ridskolan/

Frågor

Välkommen att höra av dig till Linn Albertsson, info@lundscivila.se Skriv i rubrikraden att frågan avser ridskolan.