Hopptävlingar i dagarna två, 2-3 februari

LCR hälsar alla välkomna till hopptävlingar 2-3 februari. Ta gärna tillfället i akt och se förstklassig hästhoppning på hemmaplan. Det är årets första stora arrangemang, då vi står värd för regionala och nationella tävlingar i klasser från 90 cm regionalt på lördag morgon upp till 140 cm nationellt på söndagen.

LCR brukar få goda omdömen från såväl domare som tävlande, men det ligger hårt arbete bakom. I helgen intervjuade jag, kommande helgs tävlingsledare, Kim Martén medan vi tillsammans med ett tiotal medlemsryttare stod och skurade sargen i vårt stora ridhus, allt för att visa upp vår klubb från dess bästa sida.

Det är mycket som ska fixas inför en tävling berättar Kim. De senaste två veckorna har hon och Nicklas jobbat hårt med att preparera underlaget i våra ridhus. Vidare har hinder målats, funktionärer har fixats, dessutom ska Teddys café fyllas på med godsaker och anläggningen ska ”pyntas”. Medlemsryttarna som har häst på anläggningen hade städdag i helgen och att skura sargen var en del i förberedelserna till tävlingen.

Alla glada Skurkärringar.

Kim berättar;

Det är ett stort antal hemmaryttare anmälda till helgens tävlingar, både ”gamla” och nya förmågor har anmält sig. Det är alltid kul när man får representera sin klubb på hemmaplan.

För tillfället har vi många yngre ryttare som köpt sin första häst och nu ska tävla på hemmaplan för första gången.

Vi ser nu frukterna av vår satsning på Ryttarakademin som startade för fyra år sedan. Vi har en handfull yngre ryttare som gått från ridskolan via Ryttarakademin till att nu slutligen köpa egen häst. Det är kul att se att LCR:s satsning på ryttarakademin nu börjar bära frukt.  Det var just detta som var tanken med hela konceptet.

Marie Morgensterns Folin och hennes team, som är ansvariga för Teddys café har bråda tider inför tävlingarna. Inköp ska göras, lunch till ryttare och funktionärer ska förberedas och lagas och ett stort antal mackor ska bredas för att fylla alla hungriga besökare.

Många funktionärer behövs vid ett arrangemang av denna digniteten, allt ifrån att skura en sarg i ridhuset till banpersonal. Alla behövs för att det hela ska klaffa. Och klaffa brukar det göra när LCR står värd för tävlingar. Såväl domare som ryttare brukar ge oss goda vitsord.

Blir du sugen på att hjälpa till innan eller under tävlingarna så behövs det alltid folk och du behöver inte vara hästkunnig, alla kan hjälpa till utifrån sin förmåga. Om du inte känner dig bekväm med att arbeta med själva tävlingsdelen så behövs det alltid personer som kan breda mackor eller dirigera trafiken till och från anläggningen. Det är bara att säga till någon av våra ridlärare eller annan personal på anläggningen om du är intresserad av att hjälpa till.

Med detta vill vi hälsa alla välkomna till två härliga tävlingsdagar 2-3 februari!

Vi ses!