Hopptävling 30-31 mars

Nu är det åter dags för hopptävlingar på hemmaplan, närmare bestämt den 30–31 mars, denna gång är lägsta höjd 110 cm (sön morgon). Lördagen startar med nationella tävling på 120 och avslutas på söndag eftermiddag med 145 cm. Däremellan är en blandning av regionala och nationella klasser.

På lördagen avslutas tävlingsdagen med nationella tävlingar på 140 och i den klassen representeras LCR av såväl Kim Martén som Nicklas Sjöberg. Båda , är del av vår duktiga personal på LCR.

På söndagen startar tävlingarna på regional nivå, med 110 cm, då flera av våra duktiga juniorer tar chansen att tävla på hemmaplan. Eftermiddagen avslutas med en 145 cm på nationell nivå.

På lördagen kvalar även LCR som lag för att få delta med ett lag i allsvenskan elit. Vem som kommer representera laget denna gång, är ännu inte klart.

Ett flertal ryttare från hemmaklubben kommer representera LCR under tävlingsdagarna. Ann Langgaard är den flitigast tävlande, då hon hoppar i ett flertal klasser på olika hästar under tävlingsdagarna. Såväl personal, som privatryttare uppstallade på anläggningen som ryttare som är uppstallade utanför anläggningen deltar i tävlingarna.

Förutom redan nämnda Ann Langgaard, Kim Martén och Nicklas Sjöberg deltar även Elina Svensson, Sigrid Berggren, Mila Nilsson, Linn Olsson, Emma Thuresson och Anna Assarsson. Vi hoppas naturligtvis att ännu fler LCR:are tar tillfället i akt att tävla på hemmaplan.

Jag har fått lite uppdaterad information från helgens tävlingsledare, Markku Söderberg. Tyvärr ser Markku att det är färre anmälda ekipage än normalt, vilket han tror beror på den senaste tidens oro över hästviruset EHV-1 som florerar. LCR har ett renommé om att vara goda tävlingsarrangörer och Markku tror därför att detta är en tillfällig nedgång p g a oro för smittrisken. Markku hoppas naturligtvis att fler ryttare och ekipage ska anmäla sig den närmaste tiden. En lika välbesökt tävling som februaritävlingarna vore naturligtvis önskvärt.

Markku trycker på hur roligt det är att arrangera hopptävlingar och uppmanar alla våra medlemmar att komma och titta på alla duktiga ekipage. Tävlingarna är ett sätt att skapa gemenskap mellan medlemmarna, så ta tillfället i akt.

Vill man vara mer delaktig, än som åskådare, så finns alla möjligheter! Det behövs alltid funktionärer, så Markku hälsar såväl tidigare som nya funktionärer hjärtligt välkomna att hjälpa till.  Vi har plats för alla! och vi brukar ha kul tillsammans!  Om man är intresserad av att vara funktionär så kan man gå med i Facebookgruppen ”Funktionärer på LCR”, där planeras hur vi bemannar tävlingen kommande helg.

Varmt välkomna till ännu en härlig tävlingshelg på LCR!