Föreningsinfo 21 april, 2021

GODA NYHETER OM NY RIDANLÄGGNING

Diskussionerna om ny ridanläggning för Lunds Civila Ryttarförening har pågått länge, och nu är vi på väg mot målet. 2018 togs ett beslut i Lunds kommunfullmäktige  att en ny anläggning ska byggas. Placeringen är noggrant vald för att fortsätta vara en stadsnära anläggning dit elever och medlemmar kan cykla eller åka kollektivtrafik. Lunds kommun kommer att bygga stall för 50 ridskolehästar och två ridhus tillsammans med varmdelar. Lunds Civila Ryttarförening kommer arrendera mark för att bygga stallar så att medlemmar med egen häst också, precis som idag, kan ha sin häst på anläggningen.

Under det senaste året har Lunds Kultur- och Fritidsförvaltning och Serviceförvaltningen tillsammans med en projektgrupp från Lunds Civila Ryttarförening jobbat med att få fram ett så bra underlag som möjligt för en framtida anläggning.

Nu har projektet nått en milstolpe: bygglovet är inlämnat! Vår förhoppning är att inflyttning sker funder våren 2023. Se även kommunens hemsida för mer information: https://lund.se/trafik–stadsplanering/byggprojekt/ridhuset/

Vår tidigare ordförande Margaretha Steding leder föreningens projektgrupp och hon säger så här:    ”Fantastiskt är min spontana reaktion! Vi har arbetat tillsammans med Kultur-och Fritidsnämndens projektgrupp sedan 2015 och sedan beslutet 2018 också tillsammans med Serviceförvaltningens projektledare. Nu har vi  fått fram en framtidsanläggning som ger vår verksamhet ett enormt lyft. Hästvälfärd blir verklighet, hästarna får mer plats och möjlighet till utevistelse en stor del av dygnet. Personalen får bra lokaler för att utföra sitt arbete och medlemmarna får till exempel tillgång till omklädningsrum och dusch förutom utrymme för annan föreningsverksamhet. Eftersom lokalerna kommer att vara tillgängliga för andra ryttarföreningar kan vi förhoppningsvis framöver också skapa helt nya samarbeten mellan oss.”

Om Lunds Civila Ryttarförening: Över 700 medlemmar från knatte till elit. I dagsläget har föreningen 45 ridskolehästar och bedriver verksamhet sju dagar i veckan på anläggningen Getingevägen i Lund. På anläggningen finns runt 40 platser för medlemmar som har egen häst och föreningen har även flertalet aktiva medlemmar med egna hästar på andra anläggningar i och kring Lunds kommun. Föreningen är en av södra Sveriges största tävlingsarrangörer och arrangerar 1*-3* tävlingar i både hoppning och dressyr.

Har du frågor eller vill du hjälpa till i projektet? Kontakta oss gärna

Margaretha Steding, projektledare, margaretha.steding@gmail.com

Marie Morgensterns Folin, ordförande, marie.m.folin1@gmail.com

Lena Malmqvist, verksamhetschef, lena.malmqvist@lundscivila.se