FöreningsinfoReportage 1 oktober, 2018

Företagsridning – utmana dina kollegor!

Mina kollegor visste inget: de hade bara fått instruktionen att klä sig i oömma kläder, ta på sig gummistövlar och möta oss utanför Hotell Ideon på vår avdelningsdag. Men så förväntansfulla de blev när de insåg att vi skulle till LCR för att rida!

Efter att ha provat ut hjälmar och säkerhetsvästar i rätt storlek fick de två och två borsta, sadla och tränsa Fritz och Bella som tillsammans med Mia Tegnér, Contesco och Lillan tog hand om oss.

Mia inledde med en tydlig genomgång vad som skulle ske och vad som var viktigt att tänka på innan halva gruppen fick sitta upp och lära sig var gas, broms och ratt sitter på en häst. Och att benen numera har bytt namn till skänklar. När 30 minuter gått hade hela gruppen både skrittat och travat (några fick efter Mias godkännande även prova galopp) och det blev dags att lämna över häst och tyglar till nästa del av gruppen. Proceduren upprepades och det var idel glada miner från de ovana ryttarna. När hästarna letts tillbaka in till stallet och tagits om hand avslutade vi med fika och tittade på när Markku, Nicklas och Kim hoppade i ridhuset. Mina kollegor var mäkta imponerade av deras ridning men kanske allra mest stolta över sig själva när Mia delade ut ridborgarmärket till dem.

Kanske är detta något även för dig och dina kollegor eller din ledningsgrupp? LCRs duktiga instruktörer och hästar kan erbjuda ett prova-på-pass för ryttare med olika erfarenhet under dagtid. Kontakta vår verksamhetschef Markku Söderberg (markku.soderberg@lundscivila.se) för offert och för att hitta en tid som passar er.

Mina kollegor är fortfarande glada – det blir säkert dina också!

Hälsningar

Marie Morgensterns Folin, jobbar på Tetra Pak och är vice ordförande i LCR