FöreningsinfoReportage 12 juni, 2018

Familjedagen, en lyckad tillställning!

På nationaldagen den 6 juni var det dax för den årliga familjedagen på LCR. Det gavs möjlighet till ponnyridning, åka häst med vagn, klättra upp i våra fyrhjuliga maskiner, genomföra hinderbana och mycket annat. Teddy´s erbjöd allt ifrån kaffe och bulle till hamburgare för den hungrige. Några av våra ridskoleelever visade rund i lektionsstallarna och akademistallet. Dagen avslutades med en kort show där ridskole- och akademihästar visades upp. Under uppvisningen introducerades vi till två av akademihästarna, Klaroona och Alfa, som till hösten flyttar in i ridskolestallet. Då kommer våra lite större ridskoleelever få chansen att njuta av dessa två skimlar.

T.v. Nora på Klaroona. T.h. Filippa på Alfa.

Under dagen fick jag chansen att möta några av dagens besökare lite närmare:

Nora tar sig an hinderbanan.

8-åriga Helga hade kommit hit med kompisen Nora. Tjejerna gav hinderbanan en chans och efter ett tag gick det ordentligt snabbt. Helga rider till vardags på en ridskola i Dalby, men ville dagen till ära besöka oss på LCR.

Victoria och Alexandra fick chansen att följa med på en körtur med Marie och ridskolehästen Vinna.

Victoria och Alexandra fick en tur med Vinna och Marie. Vinna är en trotjänare här på LCR och Marie ansvarar detta året för vår ryttarakademi.

Dagen avslutades med en show där ett antal hästar från ridskolan ”lekte musikstopp” med en av våra nya ridlärare, Nicklas Sjöstedt. 

Marie Genberg visar upp Dancing Lady.

Dancing Lady från akademistallet visades upp lite extra av Marie Genberg, då hon red dressyr på en för dagen stylad Lady. Efter den uppvisningen blev det en fartfylld tävling mellan två hopplag, det ena laget leddes av Kim Martén, vår stallchef. I laget red förutom Kim, Sara Miolin på akademihästen Dahli och Mila Nilsson på sin egna ponny Patricks Project i dagligt tal kallad ”Poppis”. Det andra laget leddes av LCR:s nya medarbetare Nicklas som var i lag med Anna Bommenel på egna ponnyn Kavatero Lee och Ester Wärnsby på egna ponnyn Brandy. Efter en mycket jämn avslutningsrunda stod till slut Kims lag som segrare.

Mila och Poppis mot Esther och Brandy.

Tack alla som gjorde dagen till en trevlig sådan! Välkomna tillbaka nästa år.