ReportageTävling 11 februari, 2018

En dag i domartornet = lärorik dag!

Så var tävlingarna avklarade för denna gång på LCR. Som vanligt fick vi se ett antal fina ritter av såväl hemmaryttare som gästande ekipage. Tävlingens funktionärer gjorde som vanligt en heroisk insats genom att serva ryttare med välpreparerade banor och fika under dagarna två.

Jag själv fick denna gången förmånen att följa ritterna från första parkett genom att jag denna gång satt upp mig som funktionär i domartornet. Det var både intressant och lärorikt, att se hur tävlingarna genomfördes av helgens Överdomare, Fredrik Reuterskiöld, Banbyggare, Jonas Holmberg samt hoppdomare Cecilia Tholse. Samtliga tre har flera gånger varit del av tävlingsledningen på LCR. Och bidragit till att våra tävlingar håller hög klass.

I domartornet har man koll på samtliga ekipage som startar. Vi för hela tiden protokoll över vilka hinder som eventuellt rivs. Min uppgift för dagen var att hålla koll på tiderna och vara backup tidtagare om det blev problem med den ordinarie tidtagningen.

Från början kändes det allt lite pirrigt, men Cecilia, hoppdomare lotsade oss genom dagen på ett fantastiskt sätt. Hon var lugnet själv och jag fick en mycket positiv bild av att arbeta som funktionär i just domartornet. Kanske någon annan vill ta chansen redan den 3-4/3 då det är dags igen.

Höjdpunkten för dagen var när Kim Martén red hem segern i klass 7 – 1.20. Alltid kul med en seger för en av våra duktiga hemmaryttare. Peter Ericsson är också en fröjd att följa, rutinerad som han är. Evelin Lavén från Ängelholms ryttarförening knep segern i både Klass 8 (1.30) och 9 (1.40) under söndagens tävlingar.
Säkerligen fanns det höjdpunkter även på lördagen, men där var inte jag delaktig. Jag vet dock att flera av våra yngre LCR-ryttare tog chansen att tävla på hemmabanan, vilket var roligt att se!

Jag vet att samtliga funktionärer har lagt tid och engagemang i klubbens tävlingar och det är ett måste om vi ska fortsätta genomföra välfungerande tävlingar. Så än en gång tack till alla som hjälpt till. Lite extra guldkant blev det, tack vare de nya ”funktionärsutlottningarna”. Bl a kunde man vinna fina täcken och väskor från Agria.

För att visa på variationen av funktionärsuppdrag så tillbringade jag förra tävlingen i insläppet, vilket även det var en ny erfarenhet. En stark röst och ett organiserat sinne är bra i insläppet. Även en bestämd, men samtidigt vänlig ton är på sin plats. I insläppet blir det stundtals lite stressigt, men samtidigt en fantastisk möjlighet att se såväl förberedelser på framridningen som genomförandet på själva banan.

Tävlingen innan dess tillbringade jag i kafeterian och servade såväl ryttare som åskådare och funktionärer med fika, mat och dryck. Otroligt lärorikt att testa olika funktionärsposter. Alla har sin charm. Dock vill jag bara säga att jag fördjupat mina hästkunskaper avsevärt denna helg och det tillsammans med alla positiva och fantastiska funktionärer.

Funktionärerna i domartornet har koll.

Nu hoppas jag att vi ses den 3-4 mars då är det dax igen. Då har klubben återigen behov av våra härliga medlemmar för att skapa ännu ett fint tävlingsarrangemang.

Prisutdelning pågår.

Kims egna hejarklack gör vågen.

Hanna Blomdell på tävlingsbanan.