MedlemsframgångarTävling 14 november, 2017

Dressyrlaget levererar!

Finalen i lag DM MSV B är nu till ända och det är hög tid för lagledaren att summera hösten.

 

Det är första gången, om inte någonsin så på väldigt länge, som LCR deltar med ett lag i detta, lite mer avancerade, distriktsmästerskap. I våras briljerade ryttarna på LA-nivå så varför inte prova vingarna i MSV B? Intresset och uppslutningen till laget har varit fantastisk med sex olika ryttare att välja mellan. Det är helt klart en skön känsla för lagledaren att allt inte står och faller med en enda ryttare när laget ska pusslas ihop inför de olika delomgångarna.

Andra omgången hade vi lite manfall men dessa tre härliga tjejer roddade det fantastiskt bra ändå.

 

Hösten har varit flitig. Lena Malmqvist har inte bara deltagit som lagdeltagare utan har också sponsrat laget med givande och inspirerande träningar. Laget har i största möjliga mån tränat tillsammans och följt varandras utveckling, i med- och motgångar. Stämningen har varit fantastisk och trots en del motgångar har vi hjälpts åt och alla har bidragit till lagandan. Vi tackar speciellt Lena för all träning, stöttning och allt engagemang!

 

Laget slutade allt som allt på en tredjeplats. ”En tredjeplats som inkluderar många små vinster” skulle jag vilja säga. Marie Genberg och Shine a light red sin andra MSV B någonsin under höstens andra delomgång, med godkänt resultat. Faktum är att alla ritter har varit godkända under hösten och hela laget har visat en härligt stabil nivå. Några ekipage glänste lite mer; Stina Fridlund och Thorup´s Uffe red hem sin första placering i MSV B under andra omgången och fick med sig en blå rosett hem. Sara Perklev och Dermaliqua slog sedan till med en seger i finalen!

Hela laget var på plats under finalen. Härligt med support och laganda!

Lena avslutade sedan dagen med att rida hem ett kval till MSV A – grattis!

 

Lena Malmqvist och Heidi Vänttinen har med sina gentlemän Mynumberone.se och Cantaloop presterat säkra ritter men också visat härlig utveckling i galopparbete och i galoppombyten. Jag satt och rös på läktaren under finalen när Heidi red in och visade upp en sån härlig och uttrycksfull galopp. Där har det jobbats ordentligt under hösten vill jag lova.

 

Laget hade som mål att vara ett av de lag som får en biljett till Skånes ridsportsförbunds ”Grand Final” som går av stapeln den 9-10 december. Dit har vi nu tagit oss och ingen är stoltare än jag. Jag tackar för en fantastisk höst med ett fantastiskt lag som verkligen värnat om hästarna, lagandan och sporten.

 

Till nästa år kommer vi igen, lite vassare men lika ödmjuka. Innan dess ses vi på Flyinge den 10 december – kom och heja fram LCR!

 

Vid pennan

Stina Holm

Lagledare

 

TACK STINA!!! Alla i laget och alla som hejat fram laget är stolta och glada att du ordnade så att det blev ett lag och dessutom fixade ett flertal lagträningar med trevliga fikastunder och många skratt. Vi tackar dig och hoppas på fortsatt framgångsrikt tävlande.