Föreningsinfo 18 november, 2020

Nya tider – nya rutiner

Nya tider – nya rutiner med hänsyn för Corona

Ny starttid för din ridlektion från och med 23 november och resten av höstterminen 2020!

Med anledning av den senaste tidens ökade smittspridning av CoVid-19 vidtar vi ytterligare åtgärder och restriktioner även för vår verksamhet. Nedan finner du en summering av de största justeringarna men kom ihåg att alltid följa de instruktioner som finns på anläggningen och att, som alltid, följa Folkhälsomyndighetens instruktioner om att hålla avstånd, stanna hemma vid symptom eller annan misstanke om sjukdom och att tvätta händerna ofta.

Starttiderna för parallella lektioner justeras så att de inte börjar och slutar samtidigt.

  • Med start måndag 23 november ändras alla ridlektioner på häst vardagar till att börja på hel-timme, en halvtimme tidigare. Rider du på lektion kl 18:30 innebär detta att din lektion numera börjar kl 18.00.
  • Med start lördag 28 november ändras ridlektioner ponny lördagar till att börja på halvtimme, en halvtimme tidigare. Rider du på lektion kl 11.00 innebär detta att din lektion numera börjar kl 10:30.
  • Med start söndag 29 november ändras ridlektioner ponny söndag till att börja på halvtimme, en halvtimme senare. Rider du på lektion kl 15.00 innebär detta att din lektion numera börjar kl 15:30.

Notera att ovan justering av starttiderna innebär att ryttare som rider häst kommer att leda sin häst utanför ridhuset till ridbanan oavsett väder, alla dagar.

Inga medföljare till ryttare över 15 år. Endast du som ska rida är välkommen. För dig som är under 15 år gäller att en medhjälpare får följa med.

Du får inte komma tidigare än 25 minuter innan din lektion till LCR och du ska lämna anläggningen så snart du tagit hand om din häst/ponny efter lektionen. Vi ber er tänka på att om möjligt inte lämna anläggningen via foajén, utan gå ut genom stalldörrarna och gå runt stallet när du lämnar oss.

För ryttare med egen häst på anläggningen och deltagare i akademin gäller att gången mellan foajén och stallet inte får användas för genomgång.

Samtliga dessa åtgärder är för att öka möjligheten till att hålla avstånd till varandra när vi inte sitter på hästryggen. Vi ber om er förståelse för att vi behöver genomföra dessa förändringar och om du inte alls kan lösa din nya ridtid ber vi dig kontakta oss på info@lundscivila.se så kontaktar vi dig för att hitta en lösning.

Vi får många frågor om hur vi gör på LCR så här i coronatider. Generellt hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens hemsida. Nedan är vår tillämpning av rekommendationerna:

Håller ni lektioner som vanligt? Ja, vi planerar att köra våra lektioner som planerat.

Mitt barns skola har stängt. Vilka öppettider har ni i stallet? Stallet öppnar en 25 minuter innan första lektionen. Övriga tider är stallet stängt för besökare.

Är det ok att ta med kompisar till stallet ? Just nu vill vi inte ha utomstående besökare. För dig som är under 15 år gäller att en medhjälpare får följa med

Jag har bara lite feber och är lite förkyld, är det ok att jag kommer och rider? Vid minsta tecken på sjukdom stanna hemma.

Kan man fortsätta låna hjälm och väst hos er? Ja, vi har valt att bibehålla den möjligheten fast på eget ansvar. Vi har ställt fram desinfektionsmedel(sprayflaska med rosa innehåll, virkon) som du ska spraya insida och utsida på hjälm/väst före och efter användning.

Mer info finns på Svenska Ridsportförbundets hemsida, där det även finns länkar till Folkhälsomyndigheten. Länk