AktivitetsveckanKurserRidskolan 23 september, 2019

Aktivitetsveckan HT 2019 7/10-13/10

Info om ridkurserna:
Anmälan sker via vårt nya bokningssystem Hopoti från och med onsdagen 18/9. För att kunna boka kurser behöver du skapa ett eget konto. Det gör du genom att logga in på www.hopoti.se och följa instruktionerna, glöm inte lägga till LCR som favoritstall. Vid problem som inte kan lösas via deras online support är ni välkomna att höra av er till oss på info@lundscivila.se

Anmälan är bindande och betalning sker direkt via Hopoti.

Inga deltagarlistor kommer att läggas ut på hemsidan utan information kommer skickas direkt till grupperna vid ändringar. De kommer via mail. Om ingen information gått ut så är det tiderna här nedan som gäller.

Under ponnykurserna har vi en kurs som även är öppen för juniorer som rider stor häst!

Hoppas alla ska hitta något som de tycker är roligt! Har ni förslag på aktiviteter inför nästa termins aktivitetsvecka eller annat som ni vill hitta på mail gärna till info@lundscivila.se.

Teori, clinics och andra aktiviteter

Måndag 7/10
16.00 Gymkhana med BUS. Upp till rosa grupp. Anmälan på listor i foajén.

17.00 Longering med Christina Eghall. Christina både berättar och visar praktiskt hur man arbetar sin häst från marken genom longering. Passa på att friska upp minnet inför terminens sitsträningar eller lär dig bara mer om hästhantering och hästens arbete.

18.00 Pilates för ryttare med Charlotte Almö. Vi välkomnar Charlotte Almö från Pilates for life för att hjälpa oss se över våra snedheter och få bättre förståelse för var för vissa moment i ridningen är så svåra. Vi får både lyssna och prova på och hoppas det ska inspirera våra elever att bli ännu bättre idrottare!
Läs mer på http://www.pilatesforlife.se/.

Tisdag 8/10
16.00 Sadla och träna med Lotta Palm. För ponnyryttare som vill lära, repetera och få tips om hur man bäst sätter på och tillpassar hästens utrustning. Lotta lovar tips på hur man gör på även de lite svårare hästarna.

16.00 Stalltjänst med stallvärdarna. Vi hoppas fler vill bli stallvärdar och bjuder in på en aktivitet full av hästpyssel, lite stallarbete och badar svansar. Öppen för alla som tycker om att hänga i stallet!

17.00 Sadla och träna med Lotta Palm. För storhästryttare som vill lära, repetera och få tips om hur man bäst sätter på och tillpassar hästens utrustning. Alla är välkomna och nivån anpassas efter deltagarnas kunskaper och passet vänder sig även till de som är helt nybörjare eller föräldrar.

Onsdag 9/10
16.00 Gymkhana med BUS. Från och med orange grupp. Anmälan på listor i foajén.

16.00 Stalltjänst med stallvärdarna. Vi hoppas fler vill bli stallvärdar och bjuder in på en aktivitet full av hästpyssel, lite stallarbete och badar svansar. Öppen för alla som tycker om att hänga i stallet!

16.30 Dressyrteori med Christina Eghall och Mia Tegner med tema sits och inverkan. Passa på att lyssna på våra två mest erfarna dressyrlärare prata om sits och inverkan. Christina som är utbildad domare ger även tips om hur det bedöms under tävling.
Detta är ett av teoripassen som är kopplade till dressyrkursen och det som är öppet för alla.

17.00 Hoppteori med Lotta Palm på grundnivå. Lotta går igenom olika hindertyper, anridning på olika vägar, avstånd och sits för hoppning. Anpassat för både ponny och hästryttare som ska eller precis har börjat med hoppning.

Torsdag 10/10
17.00 Hoppteori med Lotta Palm på fortsättningsnivå. Lotta pratar om olika övningar och vad det är som vi egentligen tränar i olika övningar som vi gör på lektion. Passar er som kommit en bit i hoppningen på både häst och ponny.

18.00 Från LCR till SM vinnare på ponny. Föreläsning av Emelie Westall som började rida på LCR och som i somras kvalade hela fyra ponnyer till SM och vann SM för kategori C. Emelie pratar om hur man når framgång utan att äga en egen häst samt visar bilder från SM och svarar på frågor. Vi hoppas föreläsningen ska inspirera våra medlemmar!

18.00 Öppet hus i akademin. Ingen har väl missat vår verksamhet där elever får möjlighet att utveckla hästar och ponnyer för ridskola och sport? Fram till 19.00 har de sina ordinarie lektioner i lilla ridhuset. Efter det finns Linn på plats för att berätta mer om verksamheten och ta in intresseanmälningar. Innan är ni välkomna att titta mer på stallet och ställa frågor till ryttarna i G1.

Fredag 11/10
18.00 Banbyggnad och pizza. Inför helgens tävlingar vill vi ha er hjälp att bygga banan inför helgen. LCR bjuder alla som hjälper till på pizza som uppladdning för helgen! För visst tänker du hjälpa till och vara funktionär?!? Kontakta Kim om du är intresserad.

Häst

Måndag 7/10
Dressyrkurs med Mia Tegner. En tredagarskurs måndag till onsdag i dressyr för Mia. Ni rider i grupper med sex elever och börjar med teori 16.30 alla dagar. Tema är programträning och uppladdning inför KM.
Pris: 1500kr

Privatlektioner med Peggy Sjöstedt 13.30-15.00 Halvtimmespass med självständig fram- och avskrittning, två i varje grupp. Pris 400kr

Tisdag 8/10
Dressyrkurs med Mia Tegner. Se måndag.

Privatlektioner med Lotta Palm 13.30-15.00 Halvtimmespass med självständig fram- och avskrittning, två i varje grupp. Pris 400kr

Föräldraridning med Lotta Palm. 17.30-19.30 Två grupper som rider ca 45 min var. Anmälan på lista i foajén med mer specificerad tid. Passa på att komma på teorin om hästens utrustning klockan 17.00!
Betalning sker med kort innan ridningen.
Pris: 200kr

Onsdag 9/10
Dressyrkurs med Mia Tegner. Se måndag.

Hoppkurs med Lotta Palm. 18.00-20.00 onsdag och torsdag. Vi erbjuder lite längre hopplektioner i grupper om åtta elever som rider 1,5 timme. Mellan 17.00 och 18.00 erbjuds teori på olika nivå som kopplas till övningarna. Pris: 1000kr

Torsdag 10/10
Privatlektioner med Linn Albertsson 15.00-17.00 Halvtimmespass med självständig fram- och avskrittning, två i varje grupp. Pris 400kr

Hoppkurs med Lotta Palm. Se torsdag.

Fredag 11/10

Blåbärshoppning med Lotta Palm. 15.00-18.00 Blåbärshoppning vänder sig till er som rider i lila eller max orange grupp som vill börja känna på att tävla banhoppning. Gemensam framridning på banan. Ni rider i halva ridhuset och alla får rosett. Ange vid anmälan om du vill hoppa 20 eller 40cm. Alla till och med turkos grupp rider med ledare.
Pris: 200kr

Privatlektioner med Nicklas Sjöberg. 15.00-17.00 Halvtimmespass med självständig fram- och avskrittning, två i varje grupp. Pris 400kr

Ponny och juniorkurser

Måndag 7/10- Tisdag 10/10

Nivåerna är rekommendationer men det går bra att anmäla sig till kurser som är under sin ordinarie ridgruppsnivå.

Turkos och rosa nivå
Kurs i markabete och förberedande för hoppning måndag 7/10 och tisdag 8/10 klockan 16.00 alla dagarna. Ni rider för Peggy i en grupp med åtta elever. Perfekt för er som vill förbereda er för blåbärshoppningen på fredagen.
Pris: 550kr

Orange nivå
Hoppkurs med gymnastikhoppning på måndagen 7/10 och vanlig hoppning på tisdagen 8/10. Ni rider för Peggy i en grupp med åtta elever. Perfekt för er som vill förbereda er för blåbärshoppningen på fredagen.
Pris: 550kr

Röd och blå nivå
Dressyrkurs för Peggy onsdag 9/10 och torsdag 10/10. På onsdagen rider ni i två grupper med sex elever i varje. På torsdagen rider ni i grupper om tre i 30min med självständig fram och avskrittning. Båda dagarna börjar lektionerna klockan 16.00.
Första dagen har ni teori 18.00 efter att andra gruppen ridit. Andra dagen är ni inbjudna på en föreläsning av Emelie Westall om hennes resa till SM.
Denna kursen är även öppen för juniorer på stor häst.
Pris: ponny 500kr och junior 600kr

Måndag 7/10
Privatlektioner med Peggy Sjöstedt 13.30-15.00 Halvtimmespass med självständig fram- och avskrittning, två i varje grupp. Pris 300kr

Tisdag 8/10
Privatlektioner med Lotta Palm 13.30-15.00 Halvtimmespass med självständig fram- och avskrittning, två i varje grupp. Pris 300kr

Torsdag 10/10
Privatlektioner med Linn Albertsson 13.30-15.00 Halvtimmespass med självständig fram- och avskrittning, två i varje grupp. Pris 300kr

Fredag 11/10

Blåbärshoppning med Lotta Palm. 15.00-18.00 Blåbärshoppning vänder sig till er som rider i lila eller max orange grupp som vill börja känna på att tävla banhoppning. Gemensam framridning på banan. Ni rider i halva ridhuset och alla får rosett. Ange vid anmälan om du vill hoppa 20 eller 40cm. Alla till och med turkos grupp rider med ledare.
Pris: 200kr