Uppstallning

Letar du efter en stallplats till din häst, då hoppas vi att Lunds Civila Ryttarförening (LCR) ska vara ett alternativ för dig och din fyrbenta vän. Det finns många fördelar med att ha sin häst uppstallad hos oss t ex det centrala läget i Lund, våra goda ridmöjligheter, vår kunniga personal och chansen till kontinuerliga träningar inom såväl dressyr som hoppning.

Lunds Civila Ryttarförening ligger nära till hands och erbjuder 46 boxar för uthyrning. Stallarna är byggda 1990 respektive 2000 och följer alla gällande djurskyddsmått. För att skapa lugn och ro är stallen är uppdelade i avdelningar om 4 boxar, till varje stall hör en mindre rasthage. Det finns även några större hagar även om hagarna kanske är det som är ett litet minus för anläggningen.

Det finns dock många fördelar med att ha sin häst uppstallad på LCR. Några av anläggningens styrkor är den kunniga personalen, det centrala läget som gör det lätt att ta sig till och från LCR med allmänna kommunikationer samt de goda ridmöjligheterna. Anläggningen har två stora ridhus med måtten 60 x 20 m och 25 x 79 m, två utebanor varav en med strålkastare för kvällsridning. Utebanorna har måtten 28 x 60 m och 90 x 75 m. Alla underlag är renoverade, allt för att hålla en hög standard. Runt anläggningen finns det, trots det centrala läget och trafikerade vägar, goda möjligheter till uteritt med anlagda ridspår och ridvägar.
Det finns dessutom möjligheter till att köpa enstaka ridpass eller veckovisa träningar för B-tränare i såväl hoppning som dressyr. Tack vare LCR:s storlek har klubben många välutbildade ridlärare, så det finns garanterat någon för alla.

Vill du boka ridhuset för specifik träning så kan man göra det via kalendern på hemsidans förstasida.

Det finns även möjlighet att köpa ensilage och strö till sin häst när man är uppstallad hos oss. Du kan också få hjälp med stallskötsel och fodringar om du har behov av det.
När man hyr box på LCR är målet att man ska känna sig välkommen och trygg både som ryttare och hästägare. Klubben har kunniga medarbetare som gärna delar med sig av sin kunskap och det råder en stämning av hjälpsamhet inom klubben. Detta gäller såväl personal som hästägare. Skulle något hända ens fyrbenta vän så finns det många hästkunniga och hjälpsamma medarbetare att fråga. Nu hoppas vi att du vill bli en av oss!

Nedan följer några kommentarer från befintliga hyresgäster:

Som hästägare känns det tryggt att stå uppstallad på LCR. Först fick vi hjälp när vi skulle köpa häst, när hästen väl var på plats har vi haft tillgång till ovärderlig träning av välutbildade och rutinerade ridlärare såväl i hoppning som dressyr.”

”När vår ponny fick ett djupt sticksår på ena bakbenet fick vi hjälp både med rådgivning och koll av hästen. Det känns otroligt tryggt när man är förstagångsägare till häst!”

”Alla är så hälpsamma här på LCR. Om man någon gång är osäker så finns det alltid kunnigt hästfolk att få hjälp av, både från andra hyresgäster och kunnig personal”